JAS-bloggen
Tippningar

Sollenius tippar åttondelsfinalerna!

Birk Sollenius, tidigare JAS-skribent och numera allsvensk spelare i Wibax Patriots har gett sig på en tippning kring de kommande åttondelsfinalerna som inleds redan ikväll.

Partille – Lockerud

Två lag där jag inte är riktigt insatt. Förra matchen trodde jag på Lockerud och fick rätt. Denna gång tror jag inte på Lockerud. Magkänslan säger etta.

Helsingborg-Lindås

Skåningarna är nuförtiden alltid ett lag att ha stor respekt för i JAS. I åttondelsfinalen i fjol blev det dock en plump med 4–12 förlusten mot JIK. Historien kommer inte upprepa sig, snarare tvärtom. Helsingborg vinner med 7–3.

Åstorp-Höllviken

Höllviken gör inte en Höllviken i denna match. Åstorp är bättre på samtliga positioner och förstafemman kommer briljera denna match. Mycket seniorspel och rutin från viktiga matcher på juniornivå är viktigt i JAS. 8–4.

Dalen-Runsten

Trots att detta är slutspelets nordligaste lag och jag bor i Norrbotten har jag dålig koll på dessa lag. Men min känsla säger att lagen generellt från grupp B inte håller jättebra klass sett till nationens klass. Dalen segrare, men kan inte säga resultat.

Linköping-Nykvarn

På pappret den bästa åttondelsfinalen, bägge lagen är topp–8 i landet detta år. Kommer Sigfridssons avbräck att påverka utgången i matchen? Njae, det tror jag inte. Linköping vinner en jämn tillställning med 6–5.

Jönköping-Hagfors

Jönköping gjorde ett bra SM senast 96–kullen var äldst. Dessutom ett bra SM–slutspel i fjol. Det tror jag kommer väga över till deras fördel även i denna match. Bra spets och bredd i smålänningarna ger dem resultatet 7–4.

Skälby-Farsta

Med ett starkt lag som ska vara bäst kommande säsong brukar man gå långt. Örebro 2012 är ett bra exempel på det. Stockholmslagen är lite sämre denna säsong än tidigare kullar och jag tror Skälby vinner. 7–6SD.

Huddinge-RIG

Kärt återseende för Kasper Broby. Hans RIG tog en överraskande klar och imponerande seger mot Sirius i förra utslagningsrundan. Mot storebror Marcus Huddinge blir det respass. Huddingeseger 6–4, sista i tom kasse.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar