JAS-bloggen
Sammanfattningar

JAS-spelarna i U19-spel!

Under helgen som gick så spelades finnkampen i Malmö, både på herr och dam sidan genomfördes två landskamper för U19-landslagen där flertalet av spelarna som nu går in i JAS-åttondelsfinalerna återfanns på planen. En kort lägesrapport om deras insatser och poängskörd.

RIG Umeå IBF

Martin Stolt – Fick stå den första matchen, där blev det vinst med 6-3 och Stolt stod för en stabil insats rakt igenom, där finnarna dock stod för ett par bra straffar i den efterföljande straffläggningen som Stolt inte kunde göra något åt.

Danny Estrella Näslund – Fick deltaga i båda matcherna, i två olika kedjor dock. Mycket förtroende i boxplay i rollen som ”ensam topp” och även i 6-mot-5 i helgens andra match. Var en av de piggare under söndagens match och noterades även för ett fantastiskt fint solomål som avslutades med en kylig lobb över målvakten.

Rasmus Andersson – Startade i lördagens vinst i en namnkunnig femma, där han parades ihop med duktige kollegan Nystedt, ett backpar som tillsammans löste många situationer på ett bra sätt. Fick dock sig en smäll i den andra perioden och tvingades därmed bryta matchen.

Viktor Edberg – Fick i den första matchen ersätta Andersson på backen, en svår situation att komma in, men något som löstes på ett stabilt sätt. Under söndagen var han uppe på sin normala forwardsposition, där han tillsammans med Estrella-Näslund ingick i kedjan som skapade en del framåt, även om de släppte in ett par mål bakåt.

Adam Hansson – Satt på bänken under hela lördagens match, men i söndagens match var han inne i ”RIG-femman”. En match som Sverige hade problem stundtals i sitt försvarsspel, vilket genomsyrade hela laget. Som vi nämnde tidigare, femman var dock den piggaste framåt och Hansson drog sitt strå till stacken.

IBF Dalen

Viktor Nystedt – Fick spela båda matcherna och i söndagens match fick han även chansen i förstauppställningen i powerplay. Såg pigg ut under båda matcherna, bra fart under fötterna och extremt duktig med boll i trängda situationer. Slog bort få bollar och fick även pris som matchens lirare i söndagens match om jag inte missminner mig. Satte sin straff säkert i straffläggningen.

Hagfors IBS

Daniel Brokvist – En av få divison ett spelare i truppen som fanns i Malmö. Satt på läktaren under lördagen, men återfanns i ”RIG-femman” på söndagen. Hamnade lite snett under vissa stunder, vilket syndes på ett av baklängesmålen, men återigen så hade Sverige problem rent generellt i försvaret. Nyttig spelare att ha i ett lag, användbar på flertalet olika sätt.

IBK Runsten

Fredrik Björkman – Startade båda matcherna, i ”tredjefemman”, om man nu kan kalla det för det när Lanver och Benckert fanns i samma kedja. Fick även spela powerplay under lördagen, samt en del boxplay, en spelform som de flesta fick testa på i viss mån. Såg ut att ha lite problem att komma loss ordentligt, sett till vilket kvalité som verkligen finns.

Linköping IBK/IBK Ungdom

Felix Lanver – Storstjärnan som inte återfanns i truppen sist, var nu med. Startade den första matchen, där han stod för kvitteringen i powerplay samt det avslutade 6-3 målet. Satte även sin straff säkert i straffläggningen. Blixtrade till vid ett par tillfällen och visade att spetsen verkligen finns där. Startade på bänken under söndagen, men fick komma in när Sverige jagade reducering, samt fortsatt förtroende i powerplay under hela matchen. Noterades för en assist i slutskedet när Anton Birgersson drog in en reducering.

Marcus Karlsson – Killen som haft en bra formkurva det senaste, har fått pröva på i princip alla positioner i SSL och nu tagit sig en plats. Fick spela båda matcherna, en fast roll i powerplay samt en av de spelarna med mest tid i boxplay. Noterades för en assist i lördagens match och tillsammans med Claesson var de lyckosamma i sitt offensiva presspel. Brände en straff under söndagen. Finns mer att hämta, men given till VM.

Tobias Claesson – Var som sagt lyckosamma i sitt presspel och noterades för två mål under lördagen efter bollvinster högt upp i planen. Kvick i omställningarna och en riktig måltjuv, därmed en plats i mitten i powerplayet, där finnarna dock avstyrde försöken till inspel från Karlsson till Claesson på ett mycket bra sätt.
Inledde söndagen på bänken, men kastades in med Lanver när något behövde ske och kunde även i den matchen peta in en reducering i en tilltrasslad situation.

Kalle Henriksson – Fick se lördagens match från läktaren, men under söndagen återfanns han i samma backpar som Nystedt. Stor och rejäl back med flertalet bra bollvinster via sitt fysiska spel, men hans femma hade en tendens till att hamna lite snett i sitt offensiva försvarsspel emellanåt, vilket även Henriksson blev lidande av, när räknefel uppstod.

Jönköpings IK

Joel Birging – Given i båda matcherna i förstakedjan. En av de mest lovande backarna och likt Nystedt, bra fart på fötterna, bra förmåga att lösa pressade situationer via sin fart och skicklighet med boll. En av de backarna med mest förtroende i boxplay, lär vara en nyckelfigur under kommande VM.

Joel Ingesson (Östra),Tim Nyander (Östra), Henrik Malmgren (Åkersberga), Tobias Jernsand (Warberg), Anton Birgersson (Warberg), Jesper Lindström (Salem), Gustav Widus (Fagerhult), Mattias Benckert (Tyresö) och Christoffer Andersson (Malmö) var övriga spelare som representerade Sverige som redan nu är utslagna ur JAS med sitt klubblag.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar