JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Ternström/Broby inför åttondelsfinalen mellan Huddinge-RIG!

På förhand är Huddinge – RIG en av de mest intressanta åttondelsfinalerna, dels på grund av matchens kvalité i sig, men även på grund av den historik som finns mellan lagen. Kasper Broby och Filip Björk valde inför denna säsongen att genomföra sin gymnasieutbildning på RIG, två spelare som kom ifrån Huddinge som nu är tillbaka på sin gamla hemmaplan. I Huddinge finns även storebror Broby, Marcus, som gör sitt sista år i JAS. Kasper själv samt Silas Ternström från Huddinge är de två som besvarat frågorna!

Åttondelsfinalerna drar igång, ni har tagit er dit via två olika vägar. Fördelar/nackdelar med vägen ni tagit?

Silas:  JAS är alltid något man ser fram emot med roliga matcher och bra fart. Vi har spelat bra under gruppspelet och resultaten har gått våran väg men vi känner att vi inte riktigt har kommit upp i vår högsta nivå. Vi hoppas på att nå den nivån under slutspelet. Nu har vi fått lite vila ifrån JAS och vi är hungrigare än någonsin.

Kasper: En ganska stor fördel för våran del är att vi har fått en extra slutspelsmatch i kroppen samt i huvudet. Det gör så att vi redan är inne i slutspelet och vet att inget tas för givet. Sedan så hade vi nästa åkt ut JAS efter förluster mot Gamla Stan och Dalen, så egentligen har vi inget att förlora. Det kan vara en nackdel att vi har haft en till avgörande match. Det kan sätta sig mentalt.

Ett möte med historik väntar, då det är ett välbekant ansikte i form av Kasper som återvänder till Huddinge. Hur skulle ni beskriva mötet?

Silas: Jag ser fram möte mot RIG och hoppas på en fartfylld match. RIG är ett stort namn inom innebandyn och det blir bara roligare med två gamla Hudddinge spelare i laget.

Kasper:  Mötet mellan Rig och Huddinge kommer bli speciellt, både för mig personligen och min kedjekamrat Filip Björk. Samt även Huddinge. Vi båda kommer tillbaka till vår klubb där allting började på riktigt. Tror att mötet kommer bli fysiskt och en teknisk kamp. Tror och hoppas på ett publikrekord i Huddingehallen. Det kommer bli en tuff match och jag tror att det är marginalerna som kommer avgöra denna fight.

Trots Huddinges gruppvinst så har RIG, fullt naturligt, nämnts som en av storfavoriterna, likt man ska göras varje säsong. Hur ser ni på situationen, finns det något favoritlag i ett slutspel?

Silas:  RIG är alltid RIG men jag tror på en jämn match ändå. Som jag har hört verkar Linköping vara ett starkt lag och har chans att gå långt.

Kasper: Det är alltid roligt att RIG är tippade som favoriter, men det ger också mer press på oss att leverera. Vad jag har hört så ska Linköping och Åstorp Kvidinge vara väldigt duktiga och ses som storfavoriter till guldet. Tror såklart på oss själva för vi vet att kapaciteten finns i detta lag.

Vad tror ni det är i ert eget spel som kommer ta er vidare till kvartsfinalen?

Silas: Noggrannheten måste vi sätta. Om vi håller oss till vår spelidé och sätter våra chanser kan vi gå långt. Vi har många HIBS hjärtan i vår lag som kommer kämpa tills dem spyr.

Kasper: Vår intensitet och vilja att täcka skott är en sådan sak som kan, och kommer ta oss vidare till kvartsfinal. Ett till orsak till att vi ska vinna denna match är att äga mycket boll samt vår rörlighet i anfallszon. Vi har många individuellt skickliga spelare som tillsammans jobbar hårt för varandra och för att nå framgång! Och att vi har många matchavgörande spelare.

Hur bra koll har ni på era motståndare och dess spelide?

Silas: Nästan hela laget var och kollade på RIGs match mot Sirius och det är ett fartfylld och tekniskt lag vi kommer möta.

Kasper: Jag har själv bra koll på hur Huddinge vill spela sina matcher då jag spelade med JAS laget förra året och att min storebror Marcus spelar i laget iår. De jag vet är att dem gör mycket mål och har flera olika poänggörare. Fyra spelare kom med i toppen av poängligan så man har en bred poängskörd.

Om ni skulle få ändra en sak med JAS, vad skulle det vara?

Silas: Jag gillar JAS, varje match är speciell och avgörande men kan hålla med Kasper om att effektiv tid hade varit roligt.

Kasper: För våran del så pratas det om att man vill ha en tidigare hemmamatch i ett eventuellt slutspel, tidigaste vi fått är i kvartfinal. En tanke är att man kan införa effektiv tid matchen igenom och inte bara i slutspelet!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar