JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar åttondelsfinalerna

Nu är samtliga åttondelsfinaler klara efter Farsta slagit Telge i sista matchen och blev därmed sista lag in. Har tidigare lämnat korta kommentarer om varje match, kommer nu försöka mig på att tippa varje match lite kort innan experternas tips kommer in!

Dalen – Runsten 5-3

Som vi tidigare nämnt, ”doldis” mötet där jag ändå håller A-gruppens segrare Dalen som favorit, känns som ett lag som kan smyga med riktigt långt om alla pusselbitar kommer på plats, har framförallt en fruktad femma som levererat ordentligt i gruppspelet. Stort lass för Björkman och Andersson bland annat i Runsten att dra, för stort och tungt tror jag.

Huddinge – RIG Umeå 5-6

Ett på förhand riktigt intressant möte, brödrakampen mellan Brobys ska avgöras. RIG som enligt rapporter ska ha varit otroligt starka mot RIG, rent defensivt. Fortfarande frågetecken för powerplay där man inte haft alltför hög utdelning. Huddinge har många intressanta spelare, bland annat Simon Götz, men RIG ska vinna. Kasper Broby avgör?

Åstorp – Höllviken 7-3

En etta mot en tvåa, oavsett om Höllviken hade vunnit sin grupp så hade Åstorp varit favoriter. Tror Åstorps anfallsspel och individuellt skickliga spelare kommer avgöra matchen och se till att Åstorp tar en klar seger.

Jönköping – Hagfors 7-4

Repris sedan förra året, där Jönköping stod som segrare, Hagfors söker nu revansch. Jönköping är en av favoriterna till guldet och ska man segra så ska inte Hagfors vara det största hindret. Att vara underdogs passar nog Hagfors perfekt, många unga talanger som fått chansen i divison ett iår och utvecklats, bland annat Isak Wessman. Jönköpings tunga maskin med tre bra kedjor kommer avgöra, Hjalmarsson kliver fram ordentligt och levererar nu.

Helsingborg – Lindås 5-4

Helsingborg är ett bra lag, inga tvivel om det och förra året blev det en ordentlig stjärnsmäll mot Jönköping, en missräkning. Har kanske sin starkaste kull född 97, med Von Reis, Jeppsson och Robin John bland annat. Lindås övertygade mot IBF, men här tror jag det tar stopp, känns som en av de mest ovissa matcherna på förhand.

Linköping – Nykvarn 5-4

En riktigt toppmatch, två lag som håller hög klass och som kommer bjuda på bra innebandy. Även om Linköping använt sig av en relativt liten trupp under gruppspelet så har man två kedjor som osar kvalité, med flera U19 spelare. Trots avbräcket på Sigfridsson så har man andra som ska kliva fram. Båda lagen har haft en relativt lätt resa genom gruppspelet, upp till bevis nu!

Skälby – Farsta 4-3

Skälby visade styrka i gruppen och knep förstaplatsen före ett starkt Sirius. Många spelare som fanns med i SDF-SM för Västmanland där man inte alls kom upp i nivå, borde finnas revanschlusta och här får man säkerligen ihop det bättre. Farsta ska inte underskattas och Skälby kommer säkerligen få kämpa för avancemanget, ett avancemang som man ska klara av. Tror på en tight match som kommer avgöras på individuella prestationer i slutändan.

Som ni märker väljer jag att inte tippa Partille – Lockerud på grund av min egna inblandning. Vi överlåter den matchen till experterna istället, deras tippningar kommer upp så småningom!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar