JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Claesson/Karlström inför åttondelsfinalen mellan Linköping-Nykvarn!

Vi tuggar vidare med H2H intervjuerna, ytterligare ett par kommer komma upp. Linköping-Nykvarn är ett av de mest spännande och ”tyngsta” mötena på förhand, för er som har chansen att se den, SE den! Tobias Claesson från Linköping och Mattias Karlström från Nykvarn besvarar frågorna här nedanför!

Ni både kommer till åttondelen som gruppsegrare. Hade ni sett någon fördel med att t.ex. spela en runda innan åttondelen, om ni slutat som grupptvåa?

Tobias: Jag tycker inte att det spelar någon större roll om man hade spelat en match innan åttondelen eller inte, det hade väl varit bra på det sättet att man hade kommit igång lite mer o kommit in i jas-bubblan lite mer men ser det inte som något dåligt att vi inte spelar någon sådan match innan slutspelet.

Mattias:  Jag ser inte många fördelar med att komma grupptvåa och få spela en match mer. Men den enda fördelen som finns är nog att man får gå in lite tidigare och känna på slutspelet och få ha en match mer i nacken innan man går in för åttondelen.

Ni vann ert gruppspel utan alltför stora problem. Kvalitén på er grupp?

Tobias: Om jag ska vara ärlig så tycker jag att kvalitén våran grupp var väldigt låg. Ganska tråkigt eftersom att det inte blev någon riktigt tuff match som det kommer bli nu i slutspelet!

Mattias: Jag tycker att våran grupp höll en ganska dålig nivå, det var inte direkt några större problem för oss att ta oss vidare som gruppetta egentligen. Det var en match där som gick lite knackigt och det var mot Trosa, dom gjorde det bra men jag tycker inte att vi gick upp i nivå som vi gjorde i dom andra matcherna i gruppspelet.

På förhand känns ert möte som ett av de mest intressanta, två lag som många på förhand har nämnt som favorit till ett guld, men framförallt att ta sig till Innebandyfesten. Hur ”tungt” är ert möte egentligen?

Tobias: Jag tror att denna match kommer bli riktigt bra. Jag har alltid tyckt att detta lag som Nykvarn har nu är väldigt bra och eftersom att vi med har väldigt bra lag så tror jag att det blir ett tungt möte.

Mattias: Jag tror att det kommer bli en mycket tuff match med ganska få mål skulle jag tippa. Vi har mött många av dom i H1 och dom är ett väldigt bra lag. Men jag tror att det laget som gör minst misstag kommer ha en stor fördel att komma ut som segrare. Jag tror också att det kommer att behövas ett bra målvaktsspel och det kommer förmodligen bara att skilja max 2 kassar när matchen är slut.

När det kommer till lottning, tycker ni att det ska finnas någon typ av ”seedning” så att ”tungviktsmötena” inte dyker upp såpass tidigt?

Tobias: Ja givetvis skulle det vara det bästa med seedning eftersom att det finns många bra lag som redan i de första matcherna kommer att åka ut.

Mattias: Ja alltså det är tråkigt att det kan bli så att dom ”bästa” lagen får mötas redan i åttondelen. Det hade ju varit betydligt mycket roligare ifall man får möta dom tyngre lagen lite längre fram i slutspelet. Så någon slags seedning hade jag absolut inte tackat nej till.

Om ni skulle få önska om en eventuell matchbild som passar ert lag, hur skulle den se ut?

Tobias: Såna här frågor är jag inte alls bra att svara på så jag väljer att inte göra det:)

Mattias: Det är väll en matchbild med full fart och när det går mycket fram och tillbaka, då brukar vi vara som mest på tå och brukar oftast vara det laget som kommer ut högst upp ur en match.

Till sist, vad kommer avgöra till er fördel och vilken spelare blir tongivande?

Tobias: Det som kommer avgöra till våran fördel tror jag är att vi har några riktiga spetspelare som sticker ut och kan avgöra viktiga matcher. Jag tycker också att vi är ett tungt lag att möta så det kommer Nykvarn att få känna på! Jag har 3 spelare som jag vill säga blir tongivande och det är kapten Kalle Henriksson, Felix Lanver och Marcus Karlsson.

Mattias: Vad som kommer avgöra till våran fördel är nog våran laginsats och vårat lagarbete tillsammans. Om det är på topp så vet jag att vi har en mycket bra möjlighet att komma ut som segrare. Såklart det finns lite individuellt som kan avgöra men jag tror mer på att vi måste vara på topp i lagarbetet och jobba tillsammans för att nå dit vi vill. Målvakten måste naturligtvis vara på sin högsta standard och göra några riktigt bra räddningar, det kommer att skilja så lite så jag tror det är det som kommer avgöra matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar