JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Nystedt/Andersson inför åttondelsfinalen mellan Dalen – Runsten!

Två gruppettor som blev lottade mot varandra i åttondelsfinalerna är Dalen vs Runsten, gruppsegraren från A mot B, två lag som säkerligen ingen skrivit ner som kandidater till Innebandyfesten, något som i många bemärkelser kan vara positiva. Viktor Nystedt från Dalen och Adam Andersson från Runsten är de som får följa nedanför.

Ni slutade båda som gruppsegrare. Vad tycker ni om ert genomförda gruppspel?

Viktor: Tycker att vi har presterat helt okej ändå, kanske lite ojämna hur vi spelar från match till match.

Adam: Tycker vi genomförde gruppspelet bra. Vi förlorade 2 matcher som vi kanske egentligen skulle vunnit. Sedan så vann vi jämna matcher och spelade delvis riktigt bra. Våran grupp var väldigt bra och jämn.

Hur ser formen ut i laget och även eran egen form?

Viktor:  Har inte riktigt någon koll på det för vi lirar i 3 olika serier men hoppas att alla lyckas toppa formen.

Adam: Tycker den är bra. Vi har vunnit endel matcher på slutet i division 1 så vi har ett bra flow. Eftersom vi spelar bra som ett lag så funkar det bra för mig själv också.

Dalen och Runsten är två lag som inte nämnts när det diskuterats vilka lag som skulle kunna ta sig till Innebandyfesten. Tror ni det rör sig om ren och skär underskattning eller att folk helt enkelt anser att de andra lagen är såpass mycket bättre?

Viktor: Dalen har aldrig tagit sig vidare i jas-slutspel så tror inte att det ser de andra lagen som bättre, utan de vet nog bara inte så mycket om vilka spelare som spelar var.

Adam:  Det är nog lite av båda delarna. Tror säkert att lag underskattar oss, men det är ju bara till våran fördel. Men de andra lagen som gått vidare håller en riktigt hög klass och har spelare på ssl nivå, så jag tror att vägen till innebandyfesten blir tuff.

Vad vet ni om era motståndare?

Viktor: Det kan ja inte säga att jag har, det ända jag vet är att de kommer kriga 60 minuter.

Adam: Dalen är ett riktigt bra lag med många bra spelare. Jag mötte ju vissa ut av dem i SDF-SM och de var duktiga och spelskickliga. Mer än så vet jag inte.

Vad tror ni kommer bli nycklarna under matchen för att nå avancemang?

Viktor: Att vi håller oss till vårat spel och tror på det vi gör för då är vi svårslagna.

Adam:  Jag tror att det är viktigt att spela med mycket fart och högt bolltempo för att få motståndarna i förflyttning. Även viktigt att utnyttja de chanser vi får och sätta bollarna.

Om ni skulle få pusha lite extra för någon speciell spelare som ni tror kommer leverera. Vem?

Viktor: Alexander Berglund är en väldigt spelskickliga back som verkligen driver laget framåt även i motgångar så han kommer vara otroligt viktig om vi ska ha en chans att gå vidare i slutspelet.

Adam: Våran u19 spelare Fredrik Björkman är en spelare som har ett riktigt bra spelsinne och skott. En avig spelare som gör det oväntade. Han öste in poäng i gruppen och det kommer han antagligen fortsätta göra.

Till sist, vad tror ni på för matchbild?

Viktor: Lite avaktande spel från början men kommer bygga upp till bra tempo och fysiskt spel sen får man se vem som drar längsta strået

Adam: Tror dalen kommer äga mycket boll och spela med högt bolltempo. Vi kommer nog iallafall till en början vara tillbaka pressade och gå på kontringar.

//R

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar