JAS-bloggen
Intervjuer

Lindås Daniel Jacobsson kommenterar vinsten!

Lindås Waves tog sig vidare till åttondelen via seger mot IBF Göteborg i söndags. Lindås är på förhand ett lag som många nämnt som en kandidat att nå Innebandyfesten, där de fyra bästa gör upp om guldet. Daniel Jacobson ger oss här sedan syn på matchen!

På förhand var matchen relativt uppsnackad med tanke på derbyt osv. Hur lätt är det att behålla fokus på just själva matchen?

Ja precis, matchen var väldigt uppsnackad och det var kul att så många kom och kollade. Fokuset var det inga problem med eftersom det var en sån viktig match, självklart var det spänt inför men det släppte när matchen var igång, vi njöt av stunden mest.

IBF är ett lag som ni säkerligen är bekanta med sedan tidigare. Hur reagerade ni på lottningen när den kom?

Derby, juniorallsvenskan och slutspel, det kan inte bli mycket bättre än så. Vi visste om att det skulle bli en tuff match men visste också att om vi gör det vi ska kan vi slå vilket lag som helst och vi har haft hyfsat lätt mot IBF innan också. Alla var positiva och glada att lottas mot IBF helt enkelt!

Ni tog er med vidare med ett nödrop i sista omgången, men tar en stabil seger i första omgången. Hur tycker du att er grupp stod sig rent kvalitetsmässigt?

Kändes som våran grupp var lite vassare än t.ex göteborgsgruppen, vet inte riktigt vad den har för status om man jämför med Stockholm eller så, men vi visste redan innan serien drog igång att det var flera duktiga lag i våran grupp. Det skulle bli tufft och det var väldigt små marginaler tillslut, som tur var det till vår fördel denna gången. Lag som likaväl hade kunnat gå vidare var Warberg och Munka, båda imponerade verkligen. Inför sista matchen mot Åstorp hade vi saken i egna händer, vi behövde ta poäng för att gå vidare, vilket vi gjorde tillslut!

Ni fick en tung start med både 0-1 och 0-2 mot er. Hur hanterar man sådana underlägen och situationer bäst, när det ändå är relativt mycket tid kvar av matchen?

0-1 kom redan efter 23 sekunder så det var väll inte den starten vi hade hoppats på och det blev inte bättre med 0-2 men det viktigaste är väll att man hela tiden tror på att man kan vända och det gjorde vi verkligen, Joakim Janssons 1-2 mål gav oss en rejäl energikick och det var då vi kom tillbaka in i matchen, sedan att det blir straff och kvitterat 13 sekunder innan paus var väldigt viktigt för oss, vi hade tredje perioden kvar och där visste vi att vi är starka. Att vi alla kämpade tillsammans var viktigt och att vi hela tiden trodde på att det går, lika mycket vid 0-2 underläge som innan matchen.

Du kvitterade på en straff. För oss som inte såg matchen, ge oss en kort beskrivning av straffen och kanske även dina andra mål?

Ja du, jag har en del straffvarianter och bestämde mig för en enkel, två ”skottfinter” innan jag gjorde två dragningar och bollen hamnade på backhand och senare in i ett hyfsat öppet mål. Dom två andra målen var en otränad frislagsvariant bakom mål och in köksvägen på backhand, det andra var även det backhand, men en retur den gången.

Nu i efterhand, vad tycker du var största anledningen till att ni vann matchen?

Som jag sa innan, att vi trodde på det och att alla vägrade att förlora från start till slut. Bredden är alltid viktig och den har vi till skillnad från IBF som mest har spets i Emil Johansson och Jonatan Moen under matchen. Sedan tycker jag att vi är bäst när det gäller, kändes lite som vi sprang ifrån IBF spelarna i slutet på matchen och kunde göra ett, kanske två enkla mål. Vi orkade lite mer och det får vi väll tacka fystränare Tomas för helt enkelt!

I nästa runda väntar en gruppsegrare i form av Helsingborg. Vad vet du om Helsingborg och vad tror du om matchen?

Jag har ingen jättebra koll på Helsingborg detta året tyvärr, men vet att det är ett bra lag. Närmare detaljer får våra tränare ta reda på om dom inte redan har det, vi fokuserar på vårat spel och hoppas på det bästa, alla lag som är i slutspel i JAS är riktigt bra så vi är inställda på en tight och spännande match nere i Helsingborg om två veckor!

Du gör ditt sista år i JAS, hur ofta cirkulerar den tanken i ditt huvud som spelare?

Ska jag vara ärlig så är det ganska ofta, JAS är det roligaste och bästa man kan vara med om tillsammans med sitt klubblag och eftersom det är mitt sista år nu är viljan att gå långt ännu starkare och jag tänker göra allt för att hjälpa till att nå våra mål.

//R

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar