JAS-bloggen
Intervjuer

Halvtidskoll med tränarna – Thomas Nielsen

Vi har hunnit avverka ett par tränare på herrsidan, nu är det dags att vända över till damsidan, där Thomas Nielsen, tränare för Pixbos talangfulla tjejer, är först ut att ge sin syn på laget inledning.

Vad ger du er start för betyg?

Jag får ju vara tråkig att säga betyg 13 av 15 för det är så många poäng vi har. Den enda plumpen vi har är borta mot Lindome där vi bara fick med oss 1 poäng efter att domarna felaktigt dömt bort ett mål som alla andra i hallen såg var mål förutom dom 2 grabbarna i blått.

Vad är du mest nöjd med och vad kan ni förbättra?

Jag är mest nöjd över att vi har använt oss av 26 utespelare och 2 målvakter och vi har inte förlorat en enda match. Det ger en trygghet i gruppen och även en stor konkurens situation som är viktig att ha för att motivera tjejerna och visar även utåt att vi är ett lag att räkna med. Sedan är ju vårat BP riktigt bra dock kan ju vårat PP bli bättre. Men man får tänka på att vi inte tränat ihop någonting och då har vi spelare från SSL, Div.1, Div.2 och DJ99 så att inte ha förlorat någon match är grymt bra gjort

Vad tycker du om kvalitén på er grupp?

Jag hade tyvär inte jätte stora förväntningar på denna gruppen. Jag hade räknat med att Warberg och Lindome skulle var bra men Zenit och Backadalen har förvånat mig positivt måste jag säga. Många unga tjejer som kan bli bra om några år i sina lag.

Vilket lag ser du som gruppens vassaste och varför? (Du får inte svara ditt eget)

Gruppens vassaste lag förutom oss är helt klart Warberg. Det är det enda laget vi har mött som jag anser är det laget som vill spela innebandy och vinna matchen grundat på sin egen spelidè. Tycker det ska bli intressant och följa Warberg med denna kullen dom har.

Vem i ert lag har haft en bra utveckling och är värd att kika lite extra på i fortsättningen?

Jag behöver inte ens fundera utan det är Sofia Greften. Hon startade säsongen i Div.2 men innan serierna hade startat så var hon uppflyttad till Div.1. Hon tar för sig och är grymt explosiv. Sedan får Moa Rylander ett plus i kanten också håll ögonen på henne.

Hur slutar topp 3 i gruppen?

Pixbo, Warberg och Lindås.

Nielsen i action i JAS-matchen mot Backadalen. Foto: Christofer Axelsson

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar