Kommentarer från Linköping – Nykvarn

Ett riktigt toppmöte i grupp F, där Linköping tog emot Nykvarn, två lag som var obesegrade inför fighten. I dagens match var det tillslut Nykvarn som kunde ta segern och vann med 9-5, efter en stark vändning i den tredje perioden. Läs kommentarerna här!

Oskar Seth, FBC Linköping: Vi börjar matchen rätt bra faktiskt, spelar som vi ska o leder med 2-0. Första perioden är vi hyfsat nöjda med samtidigt som vi vet att vi kan bättre. Andra perioden är inte så mycket att snacka om, det är Nykvarn som har spelet och vi kommer inte alls upp i nivå. Vi har väldigt svårt att spela mot ett lag som kör man-man försvar, fast vi gör två mål så funkar inte spelet alls. Samma sak i tredje perioden då vi försöker och försöker hitta uppåt men de låser sig. Nykvarn är klart de bästa laget i tredje perioden och vi spelar under all kritik, vi har läget o vända i 6-5 men får inte till någonting bra.

Jesper Gunnarsson, Nykvarn: I första perioden var matchbilden väldigt suddig. Vi hade spelet men var väldigt långt ifrån vår standard, vilket gjorde att dom fick ändå in några slumpbollar i mål. Men i andra perioden kom vi igång och började spela vårat spel, samt Linköping gick ner sig mer och mer. Tredje perioden ägde vi helt och hållet och vi gav väldigt mycket energi inom laget. Vilket resulterade i en vinst med 9-5.

Det jag tycker vi gjorde bra var att vi tog igen efter att legat under med 4-1. Spelade vårt spel i andra och tredje. Vi hade dock kunnat varit mer på tå i första perioden.

Linköping täckte mycket skott vilket gjorde det mycket svårt för våra anfallare. I Linköping vill jag höja Adam Zetterström. I Nykvarn vill jag hylla Sebastian Thorberg som visar att han kan klara av den här nivån, fast han är så ung. Fick även göra mål idag.