JAS-bloggen
Intervjuer

Drömbeskeden som avlöser varandra: ”Man mådde bra, väldigt bra”

Vi har ett par händelserika veckor bakom oss för flertalet av landets duktigaste juniorer som både hunnit med att vinna VM-guld och fått debutera på landslagssamling med A-landslaget.

En av de lyckligt lottade är Jonathan Berglund som alltså kunde fira ett VM-guld med U19-landslaget, men som bara dryga veckan efter även skulle få chansen att visa upp sig på landslagslägret  i Västerås. – Man mådde bra, väldigt bra. VM.guldet var viktigt och stort för mig, något man strävat efter under lång tid och att va med om det var helt obeskrivligt. Jag firade bara, tänkte inte på något annat, säger Berglund till bloggen.

Han blev alltså inkallad till landslaget efter ett par återbud, där beskedet kom relativt tätt inpå. – Klart det vart lite nervöst och spänt, men vart samtidigt väldigt taggad på att få vara med och visa upp mig och se hur dem bästa har det och hur dem jobbar så för mig var det bara roligt att bli inkallad.

Berglund som tillhör Skälby har spelat division 1 innebandy och även då spelat med U19-landslaget, fick alltså känna på en rejäl omställning här i spelet. – Det vore väl konstigt om det inte är en omställning tänker jag, det var mycket som gick fortare och snabbare och man måste vara med hela tiden på ett helt annat sätt än vad jag är van vid. Det smäller i varje situation så jag märkte ganska fort att blicken för spelet och runt om sig är viktig på den nivån.

Berglund tillhörde lag Nord och placerades i samma kedja som Filip Eriksson, Emil Ruud, Linus Holmgren samt en till spelare där man roterade i varje byte. En intressant formation. – Vi spelade ganska bra. Du ser ju på namnen, inga tråkiga spelare att spela med. Dom gjorde det lätt för mig att spela och vi hittade varandra okej ute på banan. Finns inte nåt att klaga på när man spelar med dom gubbarna.

Även om det ”bara” var en internmatch så skulle man vinna den första matchen med 7-2 till sist. – Stabil match, kanske nervöst från vissa håll. Skillnaden på oss och lag syd var att vi fick in bollarna i mål och kunde avsluta våra anfall. I själva spelet var det otroligt jämnt.

Helgens andra match blev desto målrikare med över 20 mål där Berglund på nytt matchades i en snarlik formation. – Rolig match, lite mer fart och tempo än match ett. Brolle och Norden sa att vi skulle släppa lös lite och spela ut och våga ta bollen framåt i första läget, vilket både vi och syd gjorde vilket speglar resultatet.

Lägret rent generellt, vad tycker du om din insats?

– Underbart att vara i Västerås, trivs väldigt bra här. min insats var godkänd tycker jag. Att va med och se hur de är och vara bland dem bästa spelarna har varit roligt och lärorikt, finns mycket man kan ta med sig.

Hur ser målsättningarna ut för egen del kommande säsong?

– Ska fira VM guld ett par veckor till sen får vi se vart nästa säsong landar, men såklart finns det alltid nåt nytt att jobba mot varje säsong och så även den kommande!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar