JAS-bloggen
Intervjuer

RIG återtog ett väntat guld: ”Gått samma som grupp och stängt ute allt annat”

Till sist skulle det bli dubbelt RIG i JAS-klasserna under helgen när 32-lag ville göra upp om två guldmedaljer.

RIG var som vanligt storfavoriter deluxe, en situation man numera oftast får axla och hantera. – Vi har pratat mycket om pressen vi har på oss. Vi har gått samman som grupp och stängt ute allt annat, säger kapten Oscar Magnusson till bloggen.

RIG hade i sin grupp lottats att möta Pixbo, Karlstad och Bele Barkarby. – Tuff grupp på förhand, men även rolig. Visste att lagen var bra på förhand men tyckte vi skötte det bra.

Man inledde med att möta Pixbo i en fullsatt hall med 800 rapporterade åskådare, men förmodligen fler. Pixbo hade en 4-2 ledning, men med två sena mål kunde RIG rätta en poäng. – Som matchen blev är jag jättenöjd med 4-4. På förhand trodde jag att vi skulle vinna. Pixbo är ett bra lag så ett kryss är godkänt.

Det blev även oväntat tight i match två när man mötte Karlstad. Till sist vann man med ”bara” 3-2. – Jag tycker Karlstad gör det bra mot oss med en framgångsrik förstafemma. Vi gjorde det vi behövde, men inget mer kan man säga.

Man avslutade gruppen med att bekvämt slå Bele och hålla nollan. Ett gruppspel där man alltså slutade på sju poäng och vann gruppen. Vad tycker då Magnusson? – Att vi blev bättre och bättre för varje match. Nervöst i början men sen började vi spela som vi ska!

I kvartsfinalen mötte man Lerum. Ett tidigt grepp med 4-1 ledning, släppte man aldrig och vann till sist med klara 9-3. – Vi växlar upp från gruppspelet och gör en bra match!

I semifinalen så mötte man Partille/Alingsås som hade tagit sig fram med en sudden-seger och flera andra tighta matcher i ryggsäcken. – Vi visste att de skulle vara bollskickliga och ett offensivt lag. Vi ville ha mycket boll och få ner bollen i deras zon så de inte kunde kontra på oss.

Man kunde tidigt vända ett underläge till en 5-2 ledning och till sist hålla ifrån och vinna med 6-4, där känslan var att man var ganska ohotade. – Vi gör en bra match, svår match mentalt då man är 60 min från en SM-final.

Hur gick tankarna inför finalen? – Att vi skulle möta ett Sundsvall med bra självförtroende och go i laget.

Även om Sundsvall hängde med i början, så kunde RIG till sist trampa ifrån rejält och till sist vinna med hela 13-3. – Matchbilden var likadan som playoffet, de hängde med första perioden, men vi orkar mer och går på mer folk, det avgör matchen!

Flertalet tongivande spelare födda 2004, Magnusson en av dem, lämnar nu och bereder plats för spelare födda 05 och yngre. Magnusson tror dock på laget även nästa säsong. – Många poäng kommer att försvinna, men är säker på att andra kommer ta för sig ännu mer nästa år och RIG kommer vara en lagmaskin, tror starkt på dem nästa år.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar