Tog plats på Festen trots tung inledande förlust: ”Många som bottentippade oss”

Under föregående helg så skulle 16 lag kvalificera sig för Innebandyfesten i USM-klassen på killsidan.

Ett av lagen som kom till spel var det Uppsalabaserade laget Saga som hade slagit två lokalkonkurrenter i första steget. – Avancemanget till regionslutspelet var skönt. Det var väll kanske ingen skräll att vi gick vidare samtidigt som vi visste att Ra19 och Hagunda är två duktiga lag. Efter det har vi fortsatt tränat hårt och förberett oss bra inför regionslutspelet, säger Aron Brännström.

Denna gången lottades man in en fyrlagsgrupp där man skulle möta Sirius, Hässelby och Sandviken. – Vi visste att vi skulle få möta tufft motstånd och att det var stenhård konkurrens då vi hade rätt bra koll på lagen innan. Även om vi trodde på oss själva var det många som bottentippade oss.

Man inledde med att förlora mot Sirius i en dramatisk match. Saga kvitterade med bara 17 sekunder kvar, men trots det så skulle Sirius med fyra (!) sekunder kvar göra 4-3 på straff. – Tuff match. Vi står upp bra, följer vår gameplan och lyckas göra 3-3 med 16s sekunder kvar. Tyvärr får dom en straff med fyra sekunder kvar och lyckas avgöra matchen. Tungt att starta med en förlust som avgjordes så sent.

Betydligt bättre, sett till siffror, blev det i period två när man mötte Sandviken. Vinst med hela 7-1 till sist. – Vi gör många saker bra mot Sandviken. Vi har ett bra bolltempo och fortsätter att kriga hela matchen trots att vi tar ledningen tidigt. Vilket resulterade i en skön vinst inför sista avgörande matchen.

I sista matchen mötte man Hässelby. Ett Hässelby som hade snott en poäng av Sirius och därmed behövde Saga tre poäng för att ta sig vidare. – Vi har mött Hässelby förut och visste att det skulle bli en tuff match. Innan matchen sa vi inget speciellt förutom att gå in och spela vårt spel och kriga hela matchen.

Till sist vann man en ny tight match, denna gången med 3-4 där Hässelby reducerade sent. – Vi gör första målet vilket alltid är skönt och vi fick energi utav det. Vi utökar därefter till 0-2 i powerplay. Därefter hamnar vi lite på hälarna och Hässelby kvitterar genom två snabba mål. Inför tredje perioden leder vi med 2-3 och vi snackade om att inte bli nervösa utan bara fortsätta spela. Vi utökar till 2-4 tidigt i tredje perioden. Matchen blir dock jämn in i det sista då Hässelby gör 3-4 med 21 sekunder kvar. Vi lyckas dock spela av matchen och vinner tillslut.

Till sist tog man en andraplats i gruppen och tog sig därmed vidare. Nu väntar drygt 1,5 månad av träning innan man ska slåss om medaljerna i Falun. – Det är nog inget specifikt utan försöka finslipa på vissa detaljer och komma ihop ännu starkare som grupp.

Vilka lag ser du som favoriter på Innebandyfesten? – Alla lag som tagit sig till festen har gjort det av en anledning och alla lag är bra. Har inte stenkoll på alla lag men jag vet att Hammarby och Munka Ljungby är starka.