Hedersam slutspelsmiss för Gävleborg: ”Växer och blir bättre för varje match”

Under helgens folkfest i Nyköping så var Gävleborg (en sammanslagning av Gästrikland och Hälsingland) ett av de tävlande distrikten.

Det relativt lilla distriktet har rätt att nyttja underåriga spelare och för Evelina Jörmgård var det därmed hennes andra mästerskap då hon även var med i Umeå för ett par månader sedan. – Såklart kändes det ju skönt att veta vad som väntade och man fann en trygghet i de, säger hon till bloggen.

Gävleborg är ju sällan ett uppsnackat distrikt på förhand och det var längesedan man nådde några direkta framgångar. – Känslan var att vi fått ihop en bra lag men att vi fått en tuff lottning. Vi gick in med målsättningen att framförallt ha kul tillsammans men också försöka störa våra motståndare och vinna någon/några matcher.

Man lottades in i grupp fyra och skulle där möta Västsvenska, Värmland och Småland/Blekinge. – Tuff grupp. Tre stora distrikt som nästan alltid är att räkna med.

Man inledde med att möta Västsvenska och fick se sig besegrade med klara 0-4. – Vi var rätt nervösa och det var mycket nerver inför premiären. Tuff start, sedan höjer vi oss i andra perioden men vi kommer aldrig riktigt nära.

Uppryckning blev det i den andra matchen när Småland/Blekinge besegrades. – Skönt att vi fick göra mål och vinna. Vi tar också med oss att vi lyckas klara av Småland/Blekinges press i slutet och där ska våran målvakt Ella ha mycket beröm för sin insats.

Efter tre poäng på två matcher så blev den sista mot Värmland direkt avgörande. Vad sa man då inför? – Försöka spela bollen och sätta varandra i lägen, vilket vi gör två fina mål på i första perioden.

Första 15 höll man jämna steg, men efter period två hade man hamnat i ett 5-2 underläge och satt då i en tuff sits. Vad sades i pausen inför sista? – Folk framför kassen och mer avslut samtidigt som vi måste bli tuffare i försvaret och hjälpa våran målvakt genom att täcka mera skott.

Men man orkade aldrig resa sig helt och till sist blev det förlust och därmed en tredjeplats i gruppen. – Klart godkänd insats i en tuff grupp som vi ska vara nöjda över men efter matchen mot Värmland kändes det såklart väldigt tufft då det hade räckt med ett oavgjort resultat för att nå kvartsfinal.

Placeringsmatcher väntade och först ut var Södermanland. Ett scenario som kan vara svårt att ladda om inför, men som man lyckades med. – Ja det gör vi. Vi tog ett snack inom laget och alla var sugna på revansch efter den tunga förlusten mot Värmland.

Vinst 1-4. Vad tycker du om den? – Där tycker jag att vi som lag gör våran bästa match och spelar fin innebandy. Hela laget jobbade hårt och alla visade hjärta och vilja på planen. Trots en trög inledning fortsatte alla att kämpa.

Man avslutade med att förlora mot Norrbotten. Det innebar att man slutade på en 10:e plats i ett klart godkänt mästerskap. – En bra turnering där vi når våra mål och har väldigt kul tillsammans. Jag tycker också att vi växer och blir bättre för varje match. I sista matchen mot Norrbotten kommer vi inte upp i nivå, vi slarvar i försvarsspelet samtidigt som vi inte får det att stämma riktigt framåt. Något surt att avsluta med förlust men sett till helheten gör vi en bra turnering.