JAS-bloggen
Intervjuer

Dags för Stockholm att vända trenden? :”Fått stort förtroende som vi ska förvalta”

Med bara ett par dagar kvar till årets upplaga av SDFSM så börjar vi ta tempen på ett par av distrikten.

Först ur har vi Stockholms killar, där Vilmer Carling är förväntansfull inför dagarna som kommer. – Känslan inför SM är att det ska bli sjukt kul och spännande. Känslan säger även att vi har en stark trupp och ett skönt gäng som jag tror kommer leda oss långt i turneringen, säger han till bloggen.

Stockholm har ju en ”fördel” i att spelarna överlag bor inom ganska korta avstånd, sett till vissa andra mer utspridda distinkt. Uttagningarna och uppladdningen har därmed varit lyckad. – Den har varit bra och alla har fått samma möjligheter att visa upp sig innan truppen skulle tas ut. När truppen var uttagen så har vi haft några träningsläger och ett gäng träningsmatcher som har gett oss en bra känsla.

Just frågan om att det enbart spelas ett SDF-SM numera är ständigt debatterad sedan ändringen gjordes. Carling får sin chans att uttrycka sig. – Att det bara är ett SDFSM tycker jag är tråkigt för att man bara får uppleva hela turneringen en gång. Det leder ju såklart till mer press, men det är samma för alla lag så jag tror inte att det ska skada oss allt för mycket. Hade jag fått välja hade jag däremot valt att ha två SDFSM.

Just hur mycket läger och träningsmatcher de olika distrikten har inför turneringen varierar. Stockholm har haft ett ganska späckat schema. – Vi har haft några träningsläger här i Stockholm där vi har haft heldagar med träningar, team building och teori. Sen har vi haft ett par tuffa träningsmatcher mot vassa motståndare så vi har fått upp högt tempo inför sm där det kommer vara hårda och tajta matcher förhoppningsvis. Jag tycker det har varit en bra blandning mellan att få ihop spelet som vi vill ha och en bra lagkänsla på en ganska kort tid.

Stockholm spelar i grupp ett, som skulle varit en femlagsgrupp, men som nu enbart innehåller fyra lag efter att Gotland dragit sig ur. Man kommer därmed möta Dalarna, Uppland och Västernorrland. – Jag har ganska dålig koll på andra lag, men Dalarna borde kunna få ihop ett bra lag med spelare från Falun. Uppland brukar ju även gå bra med många bra lag från Uppsala men framför allt Storvreta och Sirius. Västernorrland har jag absolut ingen koll på så det ska bli intressant att se vad de kan ställa upp med och möta de.

Vilka tror du kan utmana i övrigt och stå sig starka? – Även här har jag dålig koll, men Småland och Västsvenska tror jag kommer ställa upp med bra lag som kommer ta sig långt. Västsvenska brukar ju kunna ha bra spelare från Pixbo, men även andra lag. Småland burkar kunna få några bra spelare från Jönköping som kommer bidra mycket.

Ser man till Stockholms trupp så noterar man att den domineras kraftigt av spelare från två föreningar – Hammarby och Hässelby. Klart rimligt enligt Carling själv som tillhör Hammarby numera. – Ja det är en väldigt stor del utav Hammarby och Hässelby med sju från Hammarby och sex från Hässelby. Det är ju två bra lag med tre RIG:are från Hässelby. Jag tycker det är rimligt eftersom det är två bra lag.

Vad skulle du säga att er trupp har för egenskaper? – Truppen i sig har mycket spets med flera spelare som kan gå in och avgöra en match på egen hand. Men vi har även en stor bredd med 18 bra spelare och två bra målvakter som alla kommer hjälpa till att vi ska ta oss långt. Vi har 18 spelare som alla bidrar i varje byte alla är inne och kommer slita för varandra.

Stockholm har ju fortsatt ett par tuffa år bakom sig och det eviga tjatat om att man inte lyckas sett till förutsättningar, det kvarstår. 06-kullen är på pappret starkare än 05:erna och att det kan bli guld här är det nog många som tror. – Det är klart att Stockholm har haft ett par tuffa år senaste tiden, men en så stor press ser jag inte. Vi 20 spelare som ska åka och spela har ändå blivit valda för att de tror på oss och att vi är dem som har störst chans från Stockholm. Vi har fått stort förtroende som vi ska se till att förvalta på ett bra sätt.

Vem i laget tror du kommer slå igenom? – Om jag måste välja en person så måste jag säga William Nilsson som till vardags spelar i Lidingö och är högerforward. Jag tror han kommer ta stort ansvar och producera mycket poäng.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar