JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför SDF-SM – Norrbotten F05

Efter att ha presenterat Västerbottens tjejer så tar vi istället granndistriktet, nämligen Norrbottens tjejer. Läs mer om laget här!

Heller inget distrikt som är bortskämda med framgångar även om man t.ex. haft en viss Wilma Johansson vid ett par upplagor som varit nära att ta laget till slutspel, men som aldrig riktigt räckt fram. Man får ha 75 % av truppen födda 2006 och ett par spelare födda i den åldern kommer vi få se.

Tittar vi till truppen så är det ett par föreningar som är dominerande. Luleå och Wibax är två, men framförallt Öjebyn där tex Meja Josbrant (numera RIG) och Julia Granberg (som var lagets bästa 02:a) kommit från. Tittar vi till Luleå som lag så lyckades man skrapa ihop ett par poäng under förra årets JAS-säsong och ser vi till Öjebyn så har man varit klart dominerande i division 1, men föll i kvalet.

I grupp två så kommer man stöta på Västerbotten, Västsvenska, Blekinge och Östergötland och att man man överglänsa fjolårets två poäng med minst en seger känns inte som en omöjlighet denna gången. Blekinge ska man kunna slå och även kanske ställa till det mot Östergötland.

Lagets MVP:

Hedda Jonasson – Var en av lagets bästa spelare i fjolårets SDF-SM när hon som underårig spikade igen emellanåt. Som sista utpost blir hon oerhört viktig för laget där hon både har en trygg målvaktspositionering, men även har förmågan att kunna reflexarädda och stå för avgörande räddningar.

Lagets målskytt – Meja Josbrant

Truppen:

Tora Dahlberg IBF Argentum 91

Jannike Nilsson IBF Argentum 91

Ronja Roung IBF Argentum 91

Vanja Elmen IBK Luleå

Olivia Eman Luleå SK

Emelie Höglund Luleå SK

Moa Ihs Luleå SK

Hedda Jonasson Luleå SK

Matilda Karlberg Luleå SK

Alva Lindkvist Luleå SK

Meja Josbrant RIG Umeå/Öjebyns IBF

Hilda Sandlund Team Kalix IBF

Wilma Ersson Wibax IBF

Zelma Henriksson Wibax IBF

Astrid Jaldeby Wibax IBF

Tyra Hofslagare Öjebyns IBF

Ida Holm Öjebyns IBF

Moa Nylen Öjebyns IBF

Lina Standar Öjebyns IBF

Felicia Ölund Öjebyns IBF

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar