Sammanfattning dag 2

Efter alldeles för lite sömn så var det dags att göra sig redo för dag 2.

På plats 8.30 där främst A-gruppen var intressant utifrån att det tenderade till att bli ett riktig getingbo.

Jag fokuserade främst på Lund-Örnsköldsvik där skåningarna hade ett massivt övertag i spelet med boll, men skapade inte särskilt mycket. Båda lagen nyttjade ett man-man spel under långa sekvenser, men där jag fortsatt tycker att Lund borde kunna få ut mer av sina toppspelare. I period två blev det något öppnare, men jag sneglade även lite på Telge-Lockerud där Telge till sist vann, men där Lockerud sånär i slutskedet var nära att kvittera. Till sist blev det Örnsköldsvik som tog förstaplatsen och Lund slutade som tvåa.

I C-gruppen så var det gruppfinal mellan Lerum och Rönnby och när Rönnby hade en 4-0 ledning med drygt fem minuter kvar såg det klart ut, men Lerum stod för en bragdartad upphämtning och i 6-mot-5 leverade man rejält och kunde till sist kvittera och säkra en poäng. Den poängen ledde till gruppseger och att man mötte Lund.

Bänkade mig sedan för att titta på Växjö-Jönköping där andraplatsen stod på spel då JIK redan hade vunnit gruppen. Båda lagen visade upp en effektivitet i powerplay där JIK under längre perioder ägde mycket av spelet med boll. Mira Markström var som vanligt på en hög nivå, men tyckte även att en spelare som Tuva Sundhall visade framfötterna. Rejäl i sitt spel, gärna delaktig och tog mycket initiativ.

Efter en kort lunchpaus så hann jag se period två av Pixbo-Farsta där ett Pixbo i underläge behövde vända för att vinna gruppen, men var samtidigt jagade av Sundsvall som kunde gå om på målskillnad. Till sist så kunde Jakob Heins smälla in ett ledningsmål utan dess like, men med två sekunder kvar så skulle Farsta få en straff. Väl där klev Gustav Ringhagen fram som matchhjälte och med en fin räddning såg han till att hans lag vann matchen och därmed gruppen vilket kändes välförtjänt sett till hur matchbilden såg ut.

Därefter väntade en av dagens höjdpunkter, JIK-Lerum där mycket stod på spel för utgången av gruppen förutsatt att Karlstad vann mot Täby, vilket man gjorde. Period 1 blev en svängig historia som slutade 4-4 där lagen turades om att ha ledningen och där en del frustration riktades mot den oerhört ojämna domarnivån. I den andra såg Victor Johansson till att ge Lerum den 5-6 ledning med drygt 2,5 minut kvar där matchen avslutades i ett avslaget tempo då båda lagen var vidare till slutspel, JIK som etta och Lerum som tvåa. Otroligt imponerad av Oliver Staiger i Jönköping, född 2005 som tidigare agerat vänsterback främst, men som nu spelar vänsterforward i förstakedjan och gör det med bravur.

Hann se en kort sekvens av Örnsköldsvik-Rönnby i en jämn matchbild där Ö-vik tog ledningen via Nova Ekedal innan jag bänkade mig för Lerum-Lund där främst Lund hade en del att bevisa efter gruppspelet. Där blev det på nytt oerhört tight och det var först i den tredje perioden som Lunds avgörande kom i en match som kunde sluta egentligen hur som helst enligt undertecknad.

Därefter spelades RIG-Falun i samma hall, en match med mycket publik och bra intensitet. Maja Fogelhamre stod för ett oerhört snyggt ledningsmål och kombinerade det med ett bra försvarsspel. Det var först i period två som RIG vände till 2-1 och väl i period tre så orkade inte Pixbo när RIG ryckte ordentligt, även om man missade två straffar också ska tilläggas. En fin match av Pixbo, men RIG visade vilken spets man har och det tål att påverkas igen – Livia Svartvadet. Wow!

Efter det så började killarnas kvartsfinal och bänkad framför RIG-Lerum så fick jag se RIG med en stark start och gick snabbt upp till 3-0 och dominerade totalt där Kohonen/Äse hade mycket inblandning. Väl i period två så kom Lerum närmare där man tidigt fick chansen i powerplay och 5 mot 3. RIG med en 4-3 ledning inför period tre lyckades till sist hålla ut och prickade in ett par bollar i tom kasse där matchen slutade 10-5.

I pauserna så passade jag på att kika lite på Jönköping-Höllviken som blev klart tightare än förväntat. En 3-0- ledning blev 3-2 och till sist 5-5 där Jönköping i sudden kunde pricka in ett förlösande 6-5 mål via Villiam Sundhall.

På nytt en lång dag som är över och imorgon laddar vi för ett härligt slutspel!