JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Inför festen – IBK Lockerud Mariestad

Lockerud är ett tradtionsstarkt lag med ett par medaljer åren igenom och nu får man chansen på nytt. Läs mer om Lockeruds väg till Festen här nedanför!

Har senaste åren haft en fin tradition på damsidan överlag och gjort bra resultat med juniorerna med, inte minst när man hade 99-kullen. Förra året ledde man tabellen när säsongen avbröts och inför året säsong hamnade man i en grupp med annat utseende, nämligen F-gruppen.

Det skulle visa sig att man stod sig bra även i den då man till sist tog en andraplats bakom Jönköping och höll bland annat konkurrenten Fröjered bakom sig. Även om det är 03.erna som har sitt sista år så är det snarare de yngre tjejerna födda 2005 som även fanns med i F16-klassen på Innebandyfesten som levererat. Spelare som Ellen Lundin och Alice Gyllensten bland annat och även backen Stina Kampe.

I playoff så ställdes man mot IBF Linköping vilket blev en något onödigt tight historia. Till sist så vann man med 2-1 och det var firma Svensson/Juhlin som stod för 1+1 vardera och såg till att säkra segern. Väl i Uppsala lär man främst vara beroende av att Ellen Lundin levererar och det återstår att se hur man kan få ut maximalt av henne.

Placering i gruppen: 2:a i grupp F

Poängsnitt: 2,42

Bästa poängplockare: Ellen Lundin, 26 poäng

Mest utvisningsminuter: Wilma Jedselius, 20 minuter

Spelaren att följa:

Stina Kampe – En spelare som växte fram ordentligt under Festen i F16-klassen. Back med fina defensiva kvalitéer i egen zon, men som även har förmågan att bidra offensivt med bra klubbteknik och passningsspel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar