JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Ekdahl hyllar lagkamrat efter gruppspelet: ”En otrolig back”

Efter att ha avverkat två grupper under gårdagen så är det dags för en ny, nämligen B-gruppen som till sist blev en intressant historia.

Väl i slutskedet var det Falun som drog det längsta strået och som till sist fick fira i guldhattar. – Vi gjorde en riktigt bra seriesäsong där vi visade i flertalet  matcher att vi är ett riktigt bra lag. Otroligt kul att vi kunde avsluta som seriesegrare, säger Ebba Ekdahl till bloggen.

Gruppen har haft lag från flera olika distrikt som t.ex. Dalarna, Uppland och Hälsingland. Det är just ett av lagen från Uppland som Ekdahl lyfter fram som gruppens överraskning. – Hagunda är det laget som jag tycker överraskat mest med en relativt ung trupp och ett riktigt intressant spel både offensivt och defensivt. Resultatet i vår sista match mot Hagunda var inte rättvist mot vad de presterat under hela säsongen.

Vilket lag tycker du har underpresterat?

– Borlänge är det laget jag hade högre förväntningar på. Med den truppen förväntade jag mig åtminstone att de skulle ta en playoffplats.

Att Falun senaste åren haft en drivkraft och lockat till sig spelare på båda damsidan och herrsidan är ingen nyhet. Just en av dessa anser Ekdahl är gruppens bästa nyförvärv. – Izabel Carpenter, som kommer till oss i Falun inför denna säsong och är en otrolig back. Vinner dessutom årets back i vår division från Innebandymagazinet.

Falun som vann gruppen kommer möta sundsvall och i den andra playoffmatchen väntar ett derby när Storvreta ställs mot Hagunda – Jag tror ändå Storvretas tyngd och kollektiv kommer visa vägen mot Hagunda i deras playoff. Så jag får säga Storvreta.

Vad skulle du vilja förändra med JAS?

– Det vore nog bra om vi kunde dela av jasserien på något sätt. Det känns som att jasen blir väldigt ojämn efter bara några omgångar och toppen sätter sig ofta väldigt tidigt. Så kanske något sätt att dela av serierna på vore något att fundera på för att göra det jämnare.

Vilken spelare har överraskat på dig under säsongen?

– Ida Molin i Storvreta. Just för hennes spetskvalitéer.

Vilken är säsongens bästa match enligt dig?

– Jag måste ändå välja en av våra matcher. Falun-Storvreta hemma i guide. En fantastiskt bra match från båda lagen där vi drar längsta strået med en riktigt bra inramning och mycket som stod på spel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar