JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppsegraren fick se en tidig avslutning: ”Lite av ett fiasko får man erkänna”

Vi gör ett sista nedslag i helgens playoffspel där det under söndagen spelades tre matcher avslutade den första omgången.

En av dem var den mellan Västerås/Surahammar och Skoghall, där Västerås stod som hemmalag efter att ha vunnit gruppen för ett par veckor sedan. – Vi hade vår sista JAS-match för många veckor sedan. Sen dess hade vi mycket fokus på vår H2 säsong så egentligen har de varit den senaste veckan som vi kunnat förbereda oss inför play off. Vi hade en träningsmatch mot Torshälla i måndags där vi inte kom upp i nivå och sen hade vi lite 5-4 och 6-5 samt komma på matchen som vi sist spela mot Skoghall träning i torsdags. Annars med tanke på vårt H1lags kval till allsvenskan har vi inte riktigt kunna spela ihop femmor, säger Oscar Helmrich till bloggen.

Två gånger har man ställs mot varandra under säsongen där faktiskt lagen vann varsin match. Skoghall började i november med att besegra Västerås/Sura på bortaplan innan laget från Västmanland tog revansch i sin bortamatch här under tidig vår. – Första matchen mot Skoghall hemma går vi in och gör en kass start och sen är de uppförsbacke hela matchen. Vi kommer aldrig upp i nivå under hela den matchen och gör vår sämsta match för säsongen samtidigt som Skoghall gör de bra. Andra matchen åker vi till Skoghall och måste vinna för att ha en chans att vinna gruppen. Vi gör en relativt bra match främst en match där vi har kontroll och som är relativt komfortabel.

Hur gick tankarna inför den här matchen?

– Tankarna var att det skulle bli tufft samtidigt som jag hade en skön känsla inför matchen.

I två perioder var det oerhört jämnt när Skoghall hade 1-2 efter första innan ställningen var 2-2 efter andra. En matchbild som Helmrich intygar. – Första perioden är riktigt dålig och hela laget känns stressat. Kan egentligen ligga under med någon boll till efter första. Andra perioden är lite bättre men ändå inte bra från vår sida. Båda lagen missar dock en del chanser och båda målvakterna gör det bra. Det är egentligen ställningskrig under första och främst andra perioden där båda lagen byter chanser. Matchen är väldigt jämn och hade kunnat gå åt vilket håll.

Det var i den tredje perioden det skulle lossna allt mer. Skoghall gick upp till en 4-6 ledning och tvingade hemmalaget till timeout. Trots en reducering så kunde värmlänningarna punktera matchen med sitt 5-7 mål. – Tredje perioden är speciell och byter momentum ett antal gånger. Dem gör mål tidigt sen så byts chanser fram och tillbaka innan vi lyckas kvittera halvvägs in i tredje sen tar dem ledning direkt igen vilket känns som en käftsmäll. Jag lyckas turligt få in bollen innan dem gör två snabba mål igen varav de första tar domarna ett tveksamt domslut men de är under dem minutrarna vi förlorar matchen. Vi plockar sedan keepern gör mål i 6 mot 5 och har en del lägen att kvittera innan dem rullar in den i tom kasse.

Ni vinner gruppen, men faller sedan i första playoff trots den ”lättaste” lottningen. Är det ett fiasko? – Vi gör en väldigt bra grundserie och är stabila genom hela serien. Men ingen kommer ihåg det när man förlorar i första playoff matchen så lite av ett fiasko måste man erkänna att det är. Hela laget hade ambitioner att gå längre och med det laget vi har ska vi göra det.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar