Sågar hallen – trots vinst: ”Extremt liten och dåligt golv för vår del”

Vi gör ett nedslag i E-gruppen som under fredagen hade flera matcher igång där en av dem hade en viss derbykaraktär.

Rönnby stod som bortalag och hade ett par dagar innan förlorat en tuff match mot toppkonkurrenten Karlstad. – Vi hade inte jobbat på något speciellt utan vi gjorde en bra match men räckte tyvärr inte, säger Nora Kökkeritz till bloggen.

På pappret skulle det bli betydligt enklare under fredagen när jumbon Hallsta/Köping stod för motståndet. – Tankarna inför var att vinna oavsett det är tre viktiga poäng att ta och vi kommer ge allt.

Man snodde åt sig en 0-3 ledning efter period ett där man även kostade på sig att bränna en straff. – Skulle säga att siffrorna visar ganska bra hur första perioden var. Vi var det laget som hade övertag av matchen och ägde bollen mest. Samtidigt kom vi inte riktigt igång och fick samma spel med rörelse som vi brukar ha.

I den andra perioden så nyttjade man ett av sina två powerplay, men utöver det så uteblev målen och det var en klar förändring kontra period ett. – I period två var vi inte alls lika dominanta som siffrorna sa, vi kände inte att spelet kom igång på samma sätt men mycket berodde på hallen. Både att den är extremt liten och dåligt golv för vår del. Vi hade snygga mål,men tex våran femma fick ju inte igång spelet, det gick för sakta.

Till sist vann man med bekväma 1-8 och tog därmed tre nya poäng i kampen om playoffplatserna. – Vi gjorde en bra insats och det ska vi vara nöjda med. Fina resultat på tavlan och det visar att oavsett motstånd ger vi allt. Det är viktiga poäng som kan göra skillnad i vilka som faktiskt tar sig vidare. Det var en bra match men vi kan alltid göra bättre.

Även om Karlstad ser ut att vinna gruppen så är det fyra lag som slåss om de tre övriga playoffplatserna där Rönnby har andraplatsen i nuläget. – Avslutningen kommer vara riktigt tuff med bra lag som slåss mot varandra. Vi kommer ge allt för att vara med där och även där ge vårat bästa.