Snodde poäng av topplaget: ”Närmat oss deras nivå hela tiden”

Innan vi går in i en julvila så finns det ett par lag som spelar matcher hela vägen in i kaklet.

Ängby/Ekerö i damernas C-grupp hade på sina åtta första matcher, nio inspelade poäng. – Jag tycker vi inleder säsongen starkt med bra vilja och inställning trots alla duktiga lag vi ställts mot. Poängmässig tycker jag att vi fått mindre utdelning än hur det sett ut spelmässigt i vissa matcher. Samtidigt har vi valt att lägga mer fokus på DJ 1 och därmed ser vi JAS som en möjlighet att utveckla vårt spel och testa nya saker, säger Alice Fritshammar till bloggen.

Man hade efter förlusten mot Bele med 5-3, drygt tio dagar på sig att slipa på detaljerna inför nästa match. – Vi står upp bra mot Bele och det är en av de matcher vi förtjänade poäng i. Vi har fortsatt att arbeta med tempot i vårt spel samt vidareutveckla vårt offensiva försvarsspel. Utifrån det har vi sedan kunnat bygga vidare på olika situationer i matchspelet.

Nionde matchen skulle spelas mot Täby, ett obesegrat topplag och en tuff nöt att knäcka. – Detta var tredje matchen mot Täby denna säsong där vi känt att vi, med tanke på att vi spelat och tränat ihop i en säsong, närmat oss deras nivå hela tiden. Inför matchen mot Täby vet vi samtidigt om att allt kan gå hur bra som helst om vi spelar på vår högsta nivå.

Efter att ha hamnat i underläge redan efter 12 sekunder så kunde man vända den första perioden till en 3-1 ledning. – I första perioden är vi rejäla i försvarsspelet och stänger ner deras anfall. Vi driver spelet och spelar rakt, vilket leder till att vi tar en rättvis ledning efter första. Period två skulle bli mållös, men i den tredje skulle det bli mer dramatik.

När hemmalaget tog en 4-3 ledning såg det ut som man skulle gå mot tre poäng, men med enbart två minuter kvar drygt så kunde Täbys Isabella Chopard kvittera. – Efter en del av andra perioden börjar Täby få mer spel i vår zon men vi tillåter detta då dom får spela på utsidan vilket gör att vi känner oss trygga inför sista perioden. I tredje både reducerar och kvitterar Täby på skott utifrån där vi kunnat stängt ner situationerna bättre.

Kan ni i efterhand vara nöjda med en poäng? – Utifrån matchbilden är det absolut ett rättvist resultat i en välspelad match som leddes på ett utmärkt sätt av en domare som kom direkt från herr VM. Vi är nöjda med resultatet den här matchen, men siktar vidare på fler poäng i kommande matcher.