JAS-bloggen
Intervjuer

Väljer ny miljö för höga mål: ”Målsättningen är SSL såklart”

Trots att vi börjar närma oss ett juluppehåll och haft relativt få matcher under december månad sett till en ”normal” månad så kan vi snappa upp en övergång som är värd att notera.

Det är Jonathan Nilsson, målvakten födda 2004 som nyss representerade Skåne i SDF-SM med fint resultat som har bestämt sig att ta klivet från Genarp till Höllviken. – Jag fick en chans för några veckor sen där jag och klubben kom upp med en dubbel licens, så att jag kunde träna lite mer i Höllviken men sen slutade en av målvakterna och då fick jag en chans som andra målvakt och tänkte att de va rätt steg att ta, få se hur spelet på högre nivå ser ut och få känna på det, säger Nilsson till bloggen.

Nilsson som har drygt 2,5 säsong bakom sig i Genarp dit han kom från Skurup har trots sin relativt korta tid, hunnit skapa sig minnen och vunnit flertalet cuper. – Det som jag kommer ta med mig mest ifrån Genarp måste va själva laget i helhet, vi va ett grymt innebandylag men lag känslan var nog det som jag mest saknar nu när jag tagit mitt steg.

Om vi ser till Höllviken, hur ser du på ditt nya upplägg kring träning och miljö? – Vi tränar ju 3 gånger i veckan vilket jag har märkt på sistone har utvecklat mig väldigt mycket och matchen kan bli tufft att få en plats i Allsvenskan detta året men jag satsar på att stå allt i JAS.

I JAS så är det Genarp som toppar tabellen ganska klart före ett par jagandes lag där Höllviken är ett av dem. En match återstår lagen emellan. – Det har ju alltid varit tajta matcher mellan Höllviken och Genarp men jag tror att de blir en intressant match då vi har ny tränare, Genarp har sina saker dem är bra på och vi har våra saker vi är bra på, så de blir nog en av årets svåraste matcher om inte svåraste.

För din egen del – vad vill du förbättra och utveckla?

– Det jag tycker behövs utvecklas är nog mest tempot, det är en enorm skillnad mellan division 3 och JAS än vad det är i Allsvenskan. Efter jag kommit in i det så får man nog börja finslipa på detaljerna igen.

Hur ser din målsättning ut framöver?

– Målsättningen om något år är att spela SSL såklart, men första steget är att ta en plats som förstamålvakt i Höllviken.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar