JAS-bloggen
Intervjuer

Får chansen under EFT: ”Försökt skapa en image som speglar mig som spelare”

Under måndagen så släppte Brolin/Lorendahl sin första landslagstrupp som ska spela tävlingslandskamper när EFT:n ska avverkas.

En av de uttagna är Malmös Johannes Almholt som har en del allsvensk rutin i bagaget. – Blev såklart sjukt glad att bli uttagen i ett U19-landslag. Mycket känslor på en och samma gång. Att få representera sitt landslag har alltid varit en dröm för mig, säger Almholt till bloggen.

Almholt som fanns med på Bosön-lägret för drygt en månad sen och fick där en inblick i vad som krävs och sker. – Inblicken jag fick direkt är att det är extremt proffsigt. Alla i verksamheten gör sitt yttersta för att skapa bästa förutsättningar för oss spelare.

Precis som för många andra i åldern 16-18 så är U19-verksamheten något som är ett mål och som hägrat under en längre tid. – U19 har för mig varit ett mål jag strävat efter under flera år. Men under det senaste året har jag fokuserat extra mycket för att skapa bästa förutsättningarna till att komma med i U19. Det jag har gjort är att tränat extra på mina spetsegenskapar och skapa en image som speglar mig som spelare på planen.

Det som stundar nu är alltså EFT-turneringen som spelas 15-17 oktober i Tjeckien. – Mina förväntningar är att vi ska vinna alla matcher och vissa att Sverige är det bästa laget. Vi ska även skapa minnen från Tjeckien och ha kul.

Almholt som är en rightad forward har en hel del offensiva egenskaper att visa upp. – Jag ska visa upp en fartfylld innebandy och fysisk spel. Även visa mitt skott som förhoppningsvis ska leda till några poäng i Tjeckien.

Finns det någon spelare som du gärna vill prova att spela med? – Simon Hult är en skicklig spelare som jag under Bosön och även på breddlägret i Jönköping spelat en hel del med. Han hade jag gärna spelat med och jag tror att vi kommit bra överens tillsammans. Annars är det väll det skånska blodet från Ebbe Nordbäck som jag gärna spelat med.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar