JAS-bloggen
Intervjuer

Gruppgenomgång: ”De fick bästa värvningen på ledarsidan”

Sista gruppen ut att presentera i damernas JAS är just H-gruppen som bloggen själv la ut sin genomgång på i fredags. Den här gången tar vi hjälp av Växjös Hannah Möller.

 Möller är inte helt olik i sina tankar sett till hur undertecknad hade sin syn på gruppens utformning kring toppen och botten. – Jag tror Lund kommer vara i toppen, tillsammans med CL98 och vi, Vipers. Träslövsläge har jag inte så bra koll på mer än att deras 05:or har varit bra när vi mötts i cuper. Malmö och Åstorp / Kvidinge kommer förmodligen vara längre ner i tabellen, säger Möller till bloggen.

Tuffaste motståndet? Det råder det ingen tvekan vilka det blir. – Tror såklart Lund, ett lag med många bra spelare. Lund har nåt bra på gång på damsidan där det verkar satsas en hel del på tjejerna. Föreningen fick ju dessutom den bästa värvningen på ledarsidan i form av våran saknade Simon Åkesson. När vi har mött Lund innan har det varit tuffa och spännande matcher. Jag tror även CL98 kommer vara tuffa att möta, det kommer vara ett hett derby där båda lagen kommer vilja vinna till varje pris.

Den potentiella poängligavinnaren, den finner hon i sitt eget lag. – Jag hoppas och tror att poängdrottningen finns i mitt eget lag. Jag tror Stina Agermark kommer plocka mycket poäng denna säsong. En rightare med sjukt bra spelförståelse och som är bra både defensivt men framför allt offensivt. Hon har alltid både klubba och hjärta på rätt ställe.

Vem skulle du välja som valfri önskevärvning om chansen fanns? – Det finns väldigt många bra spelare att välja på i våran grupp. Men en tjej som jag mött mycket och även spelat med på smålandsuttagningen är Elsa Borgengren från CL98. En skicklig och väldigt ödmjuk spelare som hade varit en stor tillgång och roligt att ha i laget.

H-gruppen har ett par intressanta lag, men frågan är om man i slutändan har lagen som konkurrerar om guldet. Hur står sig gruppen egentligen? – Det är väldigt svårt att säga utifrån hur förra säsongen blev. Det finns ju många bra lag i de andra grupperna men har lite dålig koll, vi försöker lägga fokus på våran grupp och att försöka vinna den. Men jag tror att topp tre i vår grupp står sig bra mot de bästa lagen i de andra grupperna. Det ska bli väldigt spännande att förhoppningsvis få genomföra en hel säsong och se vad slutresultatet blir.

Tycker du man ska förändra något med JAS? – Jag tycker JAS är en bra serie som blir rolig då det ofta är jämna matcher och man får chans att mäta sig med resten av de jämnåriga i Sverige. Det var bra att de höjde åldern i DJ-klassen inför denna säsongen. Annars tycker jag inte att det finns något att ändra på.

Vad skulle du säga är ert lags styrka kontra de andra lagen som ger er en fördel? – Jag vet inte om vi direkt har någon fördel. Men vi har en bred trupp med många duktiga spelare som kan spela på olika positioner. Vi är även ett väldigt härligt gäng som trivs bra tillsammans både utanför planen och på planen.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar