JAS-bloggen
Intervjuer

Flyttar 45 mil för att satsa på innebandyn: ”Kände direkt att jag ville spela där tre år framöver”

I söndagens sillysvep så nämnde jag en intressant övergång där vi finner en tjej från Dalarna som till hösten kommer hamna i Göteborgstrakten istället och närmare bestämt i Landvetter.

Linnea Amberntsson Qvist har spenderat hela sin karriär i Leksand och under sista året i LI20 som blev en ihopslagning av Leksand och Insjön. – Innebandyn är ganska bra i Leksand men jag tycker det är för få och korta träningar i veckan, Leksand är ganska litet så vi har bara en innebandy plan. Annars tycker jag att klubben är bra och jag trivs väldigt bra, säger Qvist till bloggen.

Hon gör nu alltså den långa flytten och hamnar nere i Göteborg istället, en häftig process från start till mål där hon ska gå NIU på Katrinelundsskolan. – Det började med att Landvetters tränare ringde till mig och frågade om jag ville komma ner och träna med dom för de hade hört att jag skulle flytta ner till Göteborg. Sen åkte jag ner till dom och tränade under en vecka och fick träffa alla tjejer och fick lära känna tränarna osv. Efter första veckan jag var där så kände jag direkt att det är där jag vill spela mina tre år framöver, jag tycker att själva miljön i hallen bland alla är väldigt positiv och bra. Jag kom in bra i gruppen och kände att jag trivdes väldigt bra och sen är tjejerna i laget väldigt duktiga så jag kände att jag kommer utvecklas väldigt mycket genom Landvetter tror jag. Det var det som fick mig att välja Landvetter.

Att byta Leksand mot Göteborg, en stad och ett distrikt med helt annat förutsättningar lär självklart vara ett positivt inslag. – Jag tror de kommer skilja en hel del tex så märkte jag redan första träningen med Landvetter att de har kommit mycket längre i sättet att spela och deras tempo än vad vi har i Leksand och lagen som vi möter i Dalarna. Jag tror att i Göteborg kan tränarna mer om innebandyn och har mer grejer att komma med än vi i Leksand, Sen jag började spela så har jag haft flera olika tränare som har varit förälder till nån i laget och jag tycker själv att vissa har kommit till de stadiet där dom inte kommer med nya grejer.

Vad har du för mål framöver?

– Mina målsättningar är att jag vill utvecklas och bli bättre och bättre, min dröm är att få spela i allsvenskan och i SSL när jag blir större, men det viktigaste för mig just nu är att jag vill ha tre roliga år nere i Göteborg med mycket innebandy men jag behöver också sköta skolan.

Just JAS blir ett nytt inslag för Ambertnsson Qvist, något hon inte alls var bekant med sedan tidigare. – Jag har inte haft så mycket koll på JAS och jag visste inte att Landvetter hade ett innebandylag först, det enda laget jag visste om var Pixbo.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar