JAS-bloggen
Intervjuer

Här hamnar RIG:arna: ”En av de mest jagade spelarna”

Något som brukar trilla in under februari månad och framåt är klargörandet av RIG-elevernas nya klubbadresser. Ett par har redan blivit officiella, men fler kommer framöver. Bloggen har hört sig för och tagit sig friheten i att gissa lite vart det kan landa - återstår att se om någon kan träffa rätt.

Jacob Almström

Kommentar: Har tränat med Höllviken flertalet gånger under gymnasietiden där de flesta säkerligen trodde att valet skulle falla på. Visby dök upp ganska sent i bilden, men blev till sist valet där Almström redan nu valt att gå över och påbörja sejouren.

Bloggen gissar: Klar för Visby IBK

Mattias Lövenfors

Kommentar: En av de mest jagade spelarna som ska ha tränat med Pixbo, Helsingborg, Växjö och Kalmarsund bland annat och tackat nej till både JIK och MAIS. Sett till det geografiska ligger Pixbo bäst men där finns det två unga rightbackar födda 2000 att konkurrera med redan. FCH hade behövt ett lyft på backsidan då Fält inte blir yngre och Pålssons bygge är säkert lärorikt för få vara del i för de unga spelarna. I Kalmarsund råder det en viss konkurrens och även Växjö lär säkert vilja spetsa med något tyngre namn nu med de nya ekonomiska förutsättningarna, där man annars visat att man har en bra omgivning för unga, lovande spelare.

Bloggen gissar: FC Helsingborg

Alfred Sandström

Kommentar: Bankerydsonen uppvaktas av samtliga tre klubbar på hemmaplan, vilket vore korkat om det inte vore så. Vill han utmana om medaljer är Mullsjö givet, men där finns det konkurrens i Sankell, Knuthas och Tarenius där alla tre säkerligen blir kvar, samt att Mullsjö har flertalet högerforwards med. Om Fagerhult åker ur och tappar ”Pajsen” så hade han blivit en naturlig ersättare på kanten och kunnat bilda uppsättning med Ekström och Hedin vilket ändå känns rimligt. JIK känns nog troligt där han skulle kunna konkurrera om en plats i tex andrafemman med en spelare som Andreas Nordh då Wadsten borde vara den givna förstapjäsen. Utöver det finns även Warberg som Sandström ryktas vara väldigt intresserade av och ska besöka – där kan jag tycka att konkurrensen nästintill är tuffare sett till Stöckel, Jesper Larsson och Alexander Johansson om man nu inte ska dumpa någon. Om han kan få en fast plats på tre femmor där dock så är alternativet smart, att vara med i en förening som vill uppåt.

Bloggen gissar: Jönköpings IK

Emrick Wiggur

Kommentar: Spelaren som rankas högst inom sin årskull på RIG och som varit jagad av de flesta klubbarna. Hunnit träna med ett par av dem, bland annat Thorengruppen, Kalmarsund och Storvreta. Att knyta till sig en back av hög och lovande klass är ett styrkebesked och valet föll till sist på Storvreta. Har ett par tunga pjäser framför sig, inte minst Tobias Gustafsson, men Samuelsson gör sin sista säsong och Stenmark har ej aviserat en fortsättning än. Tar förmodligen plats i en andra eller tredjefemma.

Val av klubb: Klar för Storvreta IBK

August Flod

Kommentar: Den fysiske och nyttige allround spelaren som har Dalen som moderklubb och det som verkar varit spåret under en längre period där han tränat vid upprepade tillfällen. I Dalens nya och frejdiga 1-2-2 uppställning så skulle han kunna nyttjas på flertalet positioner och då han skrivit dubbellicens redan nu så tar han klivet över.

Bloggen gissar: Klar för IBK Dalen

Melvin Johansson

Kommentar: Har det naturliga valet att återanvända till hemmaplan och Warberg, en förening som är på uppgång och som har en bred verksamhet. Warberg som dock förstärkt med Markus Berntsson som är i samma ålder och position vilket kan tala emot. Vart hamnar han annars tro?

Bloggen gissar: Warberg IC

Oskar Enquist

Kommentar: Den energiske rollspelaren har haft en tuff avslutande säsong med en skada som han tidigt ådrog sig och som hållit han borta från spel fram tills nu egentligen. Ska besöka en mängd klubbar framöver. Helsingborg, Höllviken, Växjö och Hagunda ryktas vara alternativen och det återstår att se vad han landar i. Med tanke på hans tuffa säsong så kanske speltid i allsvenskan hade varit mer aktuellt?

Bloggen gissar: Hagunda IF

Eivin Schelin

Kommentar: Var aktuell för en dubbellicens till Växjö i slutet av transferfönstret, men något som till sist uteblev. Kan vara aktuell för lag i övre Allsvenskan och nedre SSL, men frågan är i vilken roll och vart platsen finns? Klubbar som Tullinge och Jönköping har nämnts, men en roll som andramålvakt med chans till speltid för att växa in i rollen känns rimligt.

Bloggen gissar: Jönköpings IK

Nellie Öhgren

Kommentar: Skrev en dubbel med Thorengruppen sista dagen, men har ej nyttjat den än och därför är inget bestämt. Har besökt Endre och ska även träna med Pixbo. Visst hade de varit intressant att se en ”RIG-femma” med Öhgren, Bäckstedt och Wilma Johansson i Endre för att ta ytterligare ett kliv mot toppen? Annars känns Thorengruppen självklart aktuellt med tanke på hennes tidigare bakgrund i IKSU.

Bloggen gissar: Team Thorengruppen IBK

Stina Callefjord

Kommentar: Dubbellicens med Thorén, men har precis som Öhgren inte aktiverat den än. Hårdsatsande Kalmarsund med Brinkmann som ny sportchef för damsektionen sägs vara intresserade att stärka upp målvaktssidan och jagar fler spännande namn.

Bloggen gissar: FBC Kalmarsund

Ellen Hansson

Kommentar: Endre och Warberg ryktas vara två alternativt där Hansson redan besökt Endre tillsamman med Öhgren. En av spelarna som varit återkommande i U19-landslaget och är därmed eftertraktad. Warberg som har flertalet offensiva pjäser som levererar hade kanske behövt en förstärkning på backsidan där Hansson kan vara alternativet. Bloggen gissar: Warberg IC

Emmy Engman

Kommentar: Vill söka sig till Allsvenskan vilket absolut inte är en dum idé. Kalmarsund, Dalen och Storvreta ryktas vara intresserade. Spännande projekt där Engman säkerligen hade passat in bra.

Bloggen gissar: IBK Dalen

Joanna Hjelm

Kommentar: Hårt uppvaktad av Rönnby och Harnesk och ska även bekanta sig med Warberg. Är Nacka helt uteslutet? Känslan är att Rönnby hade varit intressant där Harnesk har flera unga spelare i spel, även om laget gått knackigt det sista. Kanske bildar fruktad duo med Hammar?

Bloggen gissar: Rönnby Västerås IBK

Malin Lindgren

Kommentar: Varit oerhört aktiv och hunnit besöka Täby, Falun och KAIS Mora redan nu och ska även prova med Pixbo, Endre och Malmö enligt rapporter. Sett till att Täby släppt Zachrisson till Kalmarsund och har Croneld och Sjödin sedan tidigare gör att det inte känns så aktuellt – kanske KAIS Mora för att kunna ersätta Ahlstrand som aldrig blev någon lyckad värvning? Eller nykomlingen Falun som emellanåt skräller till ordentligt och satsar ungt överlag?

Bloggen gissar: KAIS Mora

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar