JAS-bloggen
Intervjuer

Vinst och poäng i första matchen: ”Vill vara i matchform när JAS:en drar igång”

Nykvarn och Storvreta hade redan förra säsongen ett visst utbyte, något som blivit än mer uttalat den här säsongen då flertalet spelare nyttjas i Nykvarns trupp för att få speltid i den Allsvenska miljön.

En av dem är unge Noah Tornberg som varit helt utan speltid sedan JAS och H3 stängdes ner för hans del. En dubbellicens blev det, en process som gick fort. – Det tog inte lång tid alls faktiskt, när min tränare i Storvreta och min lagkompis redan hade blivit utlånade så gick allting väldigt fort, säger Tornberg.

Som han nämner så är det fler som tagit samma steg – Alexander Janols som varit skadad under en längre tid, JAS-kollegan Axel Backström och även hans tränare, Theodor Jonsson. – De gjorde så att beslutet var enkelt, det underlättar att åka den långa biten till träningarna eftersom man inte gör det ensam.

I debuten mot Malmö så spelade han i en ung tredjefemma med bland annat just Backström, Linus Martinsson och Arwid Mäkinen. – Jag tycker att det passade mig väldigt bra eftersom att jag är van att spela med unga, det blir mycket fart och det passar min spelstil bra.

Nykvarn lämnade ett ordentligt styrkebesked när man vann med hela 14-1 och Tornberg kunde noteras för en assist där han annars upplevde vissa skillnader. – Jag tyckte att vi hade väldigt bra koll på dom hela matchen igenom, men man märker att allting är mer fysiskt än det jag är van vid och man måste göra allting snabbare.

Idag blir det betydligt tuffare när Warberg väntar på bortaplan, ett Warberg som är pressat att vinna efter att ha förlorat både mot Lindås och Onyx det sista. – Jag har väldigt dålig koll på Warberg, men jag tror att matchen kommer vara jämn och att mycket är på spel eftersom de är en viktig match för båda, där vi förhoppningsvis åker hem med tre pinnar.

För din egen del – vad hoppas du kunna ha fått med dig när du återvänder till Storvreta? – Att man är matchform när JAS:en drar igång, men även att jag har utvecklats som spelare.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar