JAS-bloggen
Intervjuer

Genomklappning efter pigg inledning: ”Skapar egentligen tillräckligt med målchanser”

Antalet matcher att syna och rapportera blev allt färre då i princip samtliga grupper utom A och B-gruppen har drabbade lag. Det finns även matchspel igång i C och F-gruppen på killsidan.

 I C-gruppen finner vi Stenhagen-Hagunda som inför gårdagens match hade tre vinster och ett kryss. – Jag tycker att vi har haft en stark start på säsongen, vi gör det vi ska och vinner våra första tre matcher. Tyvärr så blir det ett kryss mot Väsby där jag tycker att vi borde ha plockat 3 poäng. Så det finns fortfarande saker att jobba på, säger Fredrik Neu från Stenhagen till bloggen.

Just kombinationslaget har inte existerat i förhandstipsen kring toppskiktet utan gått lite under radarn. – Vi har alltid varit lite ”underdogs” men det tror jag bara har påverkat oss positivt. Vi vet vad vi kan på planen och jag tycker vi har visat det i öppningsmatcherna att vi är ett lag som man inte bör underskatta.

Motståndet under fredagen stod Västerås/Surahammar för, ett lag som hade haft en betydligt tuffare start. – Snacket innan matchen var ganska simpelt, sätta fart på boll och fötter från start och göra det vi är bra på. Gå in i oss själva och ha en positiv inställning hela vägen.

Period 1 blev målrik och även om hemmalagade började starkt så kunde gästerna vinna den med 2-3. – Vi öppnar starkt och tar ledningen med 2-0. Sedan släpper vi in ett långskott från halva planen och energin i laget börjar redan då sjunka. Vi får det tufft direkt och dom lyckas få in två bollar till och tar ledningen, finns inte så mycket mer att säga om det.

Period två blev ännu tuffare då man inte alls fick utdelning. Gästerna hade en 3-7 ledning att gå på inför sista 20, där man då sa vad innan? – Vi säger att matchen är långt ifrån över och vi har gott om tid att vända matchen, vi har gjort flera gånger förut så varför ska vi inte klara av det i den här matchen? Vi snackar om att gå över i ett presspel för att vinna boll högt i banan och hitta många avslut.

Men någon vändning kom aldrig – som närmast var man 6-10, men Västerås/Surahammar vann till sist med hela 6-13. Sett till tidigare matcher så är frågan vad hemmalaget saknade i denna matchen. – Det första är att våra avslut inte är tillräckligt vassa, vi skjuter mycket utanför och lyckas inte få hål på deras målvakt. Det andra är att vi börjar slarva bakåt och dom kan göra några lätta kontringsmål och tillslut blir deras ledning för stor och då fanns det inte någonting kvar att göra. Vi skapar tillräckligt med målchanser för att ta tillbaka matchen men det ville sig inte denna gång.

När säsongen summeras, vart kommer vi hitta er i tabellen då? – Jag tror att ni kommer att hitta oss i topp 4. Då vi är ett starkt lag som kommer ge allt framöver.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar