Räddade poäng efter stark moral i tredje: ”Peppa varandra i alla lägen”

Ett av alla derbyn i damernas A-grupp spelades under fredagen där det till sist blev delad poäng.

Ett av lagen var Umeå City, som förra året hade det ganska tungt och enbart spelade in 14 poäng till sist, men som har en klar förändring i år. – Största förändringen från förra året är att vi fått en ny tränare. Tillsammans med vår gamla tränare har dom två tillsamman bildat en stabil ledning som jag tror är en stor del till förbättringen. Vi har med dom två börjat jobba på ett nytt sätt gällande både uppspel och försvar och det fick vi bevis för igår att de funkade bra, säger Liv Bodén till bloggen.

Derbyt innebar spel mot Umeå Västra, ett lag som väntas slåss om playoffplatser och så även gjorde förra året. – Första matchen från Västra visste vi skulle bli ett riktigt bra motstånd, men vi valde inte att lägg ner huvudena för det. Istället bestämde vi oss innan matchen för att peppa varandra i alla lägen oavsett vilka siffror det står på tavlan och de va precis det vi gjorde.

Period ett blev enligt IBIS, en tråkig historia sett till att det bara föll ett mål av bortalag. Bodén tycker dock inte det speglar resultatet riktigt. – Nej det skulle jag inte säga. Känns som första perioden är jämn, men vi lyckas inte få in bollen bara.

I period två så kunde gästande Västra lägga in en extra växel och gå upp till en 2-5 ledning. – Vi gör små misstag som dom lyckas använda på rätt sätt och som sagt är dom ett bra och tufft motstånd så det är ju förståeligt ändå.

När sedan Västra gjorde 3-6 med enbart 12 minuter kvar att spela trodde nog många att de tre poängen skulle tillfalla bortalaget också. Så blev det inte utan City kunde reducera och under matchens sista två minuter göra två mål och rädda en poäng. – Jag tror att den största anledningen till att vi orkar in i slutet är peppen som vi redan hade från första minuten av matchen. Att vi håller i den gör att vi inte lägger ner vad det än står i matchen utan fortsätter och att det gav resultat var för jävligt skönt.