JAS-bloggen
Intervjuer

Nya förutsättningar inför årets derby: ”Mycket nya spelare i truppen”

Damernas E-grupp har ojämnt antal lag och därför står ett lag över varje omgång. Det sista laget kommer göra sin debut ikväll.

Västerås IBS mötte Lockerud i sin hemmapremiär där det till sist blev 3-3. – Jag tycker att vi gjorde en fullt godkänd match mot en bra motståndare. Det märks att det är tidigt på säsongen och det finns saker att förbättra, men trots allt en godkänd premiär, säger Hanna Zaar till bloggen.

Det är drygt en vecka sedan man spelade och man har därmed haft veckan på sig att slipa på detaljer. – Vi har fortsatt att slipa på passningsspelet och en hel del avslut som alltid är viktigt i jämna matcher.

Nu ställs man mot Surahammar som är det enda laget som inte spelat. De båda lagen återfanns förra året i C-gruppen och känner till varandra, men återfinns nu i E-gruppen och möter varandra. – Surahammar var ju med i JAS redan förra säsongen då lyckades vi slå dem vid båda tillfällena. Det är ett lag som vi har mött många gånger och ofta blir det jämna och tuffa matcher. Vi känner dom och dom känner oss. Både vi och Surahammar har många nya spelare i truppen vilket ger lite nya förutsättningar.

Efter fjolårets fina säsong så är det många som rankar Västerås väldigt högt, kanske till och med som en serietta. – Självklart vill vi försvara seriesegern från förra året, men vi spelar i en ny serie i år som innehåller många duktiga lag. Det kanske låter tråkigt men vi kommer fokusera på vårt spel och ta en match i taget och i slutändan så hoppas vi såklart att det ger en topplacering.

Vad fäller avgörande i matchen om du får gissa?

– Ikväll så tror jag att vår fysik och lagsammanhållning kommer att avgöra matchen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar