JAS-bloggen
Intervjuer

Välkomnar nya gruppen inför premiären: ”Kommer inte sakna möta honom”

Om JAS-serierna under veckan har smugit igång så är det under fredagen som det startar ordentligt med flertalet matcher på agendan.

Ett lag som kliver in i gruppspelet är Täby på killsidan, som har flera år bakom sig med antingen playoffplatser eller extremt nära att nypa den platsen. En stor och stark förening som medföljer ett visst ansvar. – Vi är ett ganska nytt lag med många nya unga spelare men vi kommer göra vårt yttersta för att utmana alla lagen i serien, även topplagen så som Huddinge. Vi i laget har definitivt höga ambitioner och siktar på att ta en topplaceringen i serien. Jag som spelare känner ingen extra press från föreningens sida bara för att vi har haft tidigare framgångsrika Hj lag, säger Täbys Adam Leopoldsson till bloggen.

Hur har försäsongen sett ut och känts?

– Som jag nämnde i förra frågan så har vi fått upp många nya duktiga spelare och dessutom har vi två helt nya tränare. Ett  stort fokus under hela försäsongen har legat på fys träningen, vi ska inte förlora några matcher på grund av att vi inte orkar med. Nu sedan augusti har det även lagts in extra fokus på olika spelsystem och lite olika taktiska delar samt att spela ihop laget inför seriestart.  Vi har även spelat ett par träningsmatcher mot riktigt bra motstånd och vi känner oss fysiskt starka men har en del kvar att slipa på när det kommer till det egna spelet med boll.

Täby kliver in som hemmalag när man tar emot Huddinge IBS. Ett förväntat topplag där många kanske skulle anse det som ”okej” i efterhand att förlora en sån premiär, jämfört med om man t.ex. hade mött något av de svagare lagen. – Det är riktigt kul att serien drar igång nu imorgon och självklart är det tufft att möta Huddinge som är ett favorittippat lag direkt, men för oss spelar det ingen roll vilket lag vi möter i första matchen. Jag och alla andra i laget är stora vinnarskallar och vi kommer göra allt för att vinna alla matcher oavsett vilket lag vi möter. Att det skulle vara ”okej” att förlora seriepremiären bara för att Huddinge är ett bra lag är inget som finns på kartan.

Vad kommer krävas från er sida för att hänga med och ha chansen till tre poäng?

– Från vårt håll så kommer det att krävas hårt slit och fysiskt spel hela matchen igenom, hundraprocentigt fokus på vad vi ska göra på planen samt att vi gör mål på de lägena vi får. Gör vi det så kommer det inte att bli en enkel match för Huddinge.

Kring gruppen så har det pratats mycket om Huddinge som favoriter med Tyresö och Värmdö som utmanare bland annat. Därefter är snacket om att Åkersberga och Täby kan placera sig bland annat. – Det ser ut att finnas många starka lag i gruppen. Det är nästan en helt annan grupp jämfört med förra säsongen vilket är roligt med lite nytt motstånd, men vi kan nog räkna med många tuffa och jämna matcher. Kommer inte direkt sakna att möta Kristensen i serien om vi säger så!

Täby har ett relativt ungt lag på pappret med flera nya förmågor födda 2003 och 2004 som blir sevärda under säsongen. – Vi har fått upp många duktiga spelare. En man bör spana in är David Johansson. Han har alla de kvaliteterna som krävs för att bli en bra innebandy spelare och med sin grymma teknik och vassa avslut kommer han definitivt att synas i JAS den här säsongen.

– En annan riktig all-around spelare som man också bör spana in är Magnus Hakefjäll. Han kan spela på alla positioner och med hans fysik, teknik och grymma skott så kommer även han att synas en hel del den här säsongen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar