JAS-bloggen
Intervjuer

Prestigeladdat möte startar gruppspelet: ”Vet inte vilket lag som är underdogs”

Förutom derbyt som spelades under kvällen, så väntar det även under onsdagskvällen en oerhört intressant match som kan sätta en stämpel på årets säsong.

Ett av lagen som är Växjö Vipers som är redo för säsongen som väntar. – Jag skulle säga att det är lite blandade känslor inför en ny säsong men mestadels mycket bra. Vi har kommit igång bra, fått en bra sammanhållning i laget och även börjat sätta vårt spel, säger Isak Ingvarsson till bloggen.

Växjö har spelat flertalet träningsmatcher och även hunnit deltaga i en försäsongscup i Lerum för JAS-lag där man tog ett silver. – Det har varit mycket träningsmatcher och för någon vecka sen var det cup. Vissa matcher har vi verkligen spelat bra och vi har satt spelet bra medans vissa matcher har vi inte alls kommit upp i den nivån vi kan. Ser vi på cupen så spelar vi stundtals väldigt bra men tyvärr blev det ett tråkigt avslut i finalen. Som helhet har det sett bra ut och vi är väl förberedda för säsongen!

Detta år så spelar man i en ny grupp då man istället kommer ha ett par resor till Skåne för att spela, där man tidigare varit ”bortskämd” med att egentligen enbart möta lag från Småland. – Ganska dålig koll på skånelagen om jag ska va ärlig och alltid svårt att veta inför säsongen hur trupperna i alla lag står sig. Vi vet om att Gransholm/HAIF förmodligen kommer vara i toppen och strida och är ett lag att räkna med iår, de kan bli tuffa.

Just Gransholm/HAIF möter man under onsdagen i ett derby. – Det kommer blir en väldigt rolig och tuff match då vi möter en bra lag. Det är viktigt för oss att vi kommer upp i nivå direkt och kommer in med energi från start.

Just ”GAIF”  är ett lag många underskattar, där Växjö istället kanske ses som ett lag för toppen i mångas ögon efter silvret i P16-SM för snart två år sedan. – Någon spelare från Malmö gick ju ut och sa att han trodde att vi och Kalmarsund skulle komma sist så vet inte riktigt vilket lag som är underdogs. Men mot matchen mot Hovshaga/gransholm så skulle jag säga att det inte finns något favorittippat lag utan det kan gå lite hur som helst. Oavsett vad så får vi se senare om vi landar på en placering under Malmö eller inte, det kan bli spännande!

Vad tror du blir viktigt som kommer fälla avgörandet?

– Vårt försvarsspel, energi samt våra vassa kontringar!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar