JAS-bloggen
Intervjuer

Succén fortsätter – nu serieledare: ”Det gäller att vara ödmjuk”

Då det spelas Finnkampen i helgen för damerna, samt att det på killsidan är Bosönläger och Regionsspel i USM så är matcherna i JAS denna helgen lätträknade.

Det spelades dock toppmatch i F-gruppen där Fröjered stod som bortalag mot ettan Hovslätt. Ett Fröjered som imponerat mer och mer sett till förväntningarna som fanns från början. – Vi är vana av att bli borträknade i Fröjered, oftast har de inte så bra koll på oss. Men det är inget som stör oss, vi blir mer taggade utav det. Men nu leder vi serien och folk har nog fått en annan bild av oss, men det är inget vi fokuserar på, säger Filippa Löfborg till bloggen.

Tidigare under hösten så slog man Hovslätt på hemmaplan med 5-3 efter ett sent avgörande. – Vi vann förra mötet på hemmaplan, då gjorde en hyfsat bra insats, och de var nog väldigt revanschsugna sen sist. De är ett bra lag så vi måste hålla tight bakåt och sätta våra lägen framåt.

Det var dock en trög start med en 0-0 ställning efter period ett, ett visst ställningskrig. – Ja det kan man säga, känns som båda lagen känner lite på varandra och man känner att det ligger en viktig match i luften. Men vår målvakt gör också ett par räddningar som räddar oss flera gånger.

1-1 efter andra. Tycker du att matchen väger åt något håll eller är den lika jämn som siffrorna visar? – Jo men jag tycker ändå att det speglar matchen. Både lagen har bra lägen, men vi går också ner oss i andra och släpper igenom de ganska mycket och återigen räddar vår målvakt oss.

I den tredje kom dock rycket när man gick upp till 1-4 halvvägs in i perioden och tvingade Hovslätt ta timeout. – Vi får in två ganska enkla mål på de i början som ger oss energi och sen får vi ett powerplay och sätter ett i det också. Sen gäller det för oss att hålla tätt bakåt vilket vi gör helt okej, men det räcker till att vinna matchen.

Man vann till sist med 2-4, tog tre poäng och övertog serieledningen just Hovslätt. Nu återstår tre tuffa matcher där man ska möta Partille, Lerum och Landvetter. – Det gäller att vara ödmjuk med tre tuffa matcher kvar. Vi har två bortamatcher mot ett duktigt Partille och Lerum. Sen har vi en hemmamatch mot ett bra Landvetter som vi är fruktansvärt revanschsugna mot. Vi vet att om vi gör vår grej så kan det här gå vägen. Men det är en tuff serie där alla kan slå alla.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar