Inför match

Tung skalp i nyckelmatchen: En väldigt kritisk match”

Precis som så ofta förr, så hade Vara/Lidköping en hemmamatch under tisdagskvällen i Levene Arena.

Det var Fagerhult/Mullsjö som kom på besök, ett lag som hade snarlika poäng och de båda jagade tre poäng för att hänga på i toppen. – Klart att man var lite nervös innan matchen då det var en väldigt kritisk match för att hålla hoppet om en playoff plats. Men det var bara att ladda upp och lägga fokus på matchen för att kunna spela så bra som möjligt, säger Carl Anerös till bloggen.

Hemmalaget kom från ett kryss mot Jönköping och dessförinnan en förlust då man gick en tuff match mot Hovslätt och förlorade med 3-5. – Fokuset har väl legat på att bli säkrare med boll för att få upp bolltempot något. Under matcherna får vi en del lägen, men vi har ofta svårt att sätta dit dem. Så full fokus alla träningar igenom för att klara av att hålla bra fokus matchen genom och sätta dit lägena.

Man fick en fin start och hade en 3-1 ledning efter period 1. – Självklart är det skönt att komma ur första med ledning. Men alla i laget vet att det kan vända fort i innebandy så ett fortsatt fokus kommer behövas. Men matchen kändes bra och vi höll dom där vi ville ha dem. Vi håller dom utanför oss i försvaret och de har svårt att hitta skottlägen.

Man fick inleda period två med spel i powerplay i fem minuter. Dock lyckades man inte näta i den spelformen, ett liknande scenario som mot Hovslätt där man även då var ineffektiva. – Det vi saknar i powerplay är det säkra och snabba bolltempot. Idag anser jag att powerplay var bättre då bolltempot var högre och vi kom på en del avslut. Tyvärr är Fagerhult/Mullsjö otroligt duktiga på att sitta i skottlinjen och täcka våra skott.

En 4-2 ledning inför period tre blev till sist en 6-4 ledning innan man punkterade matchen i slutet med två sena mål. – Som tidigare är det skönt att inleda en period med ledning. Laget kändes väldigt starkt perioderna innan så om vi fortsatte som tidigare kändes det som att matchen var vår. Men som tidigare sagt kan det vända snabbt och att vi behövde vara fokuserade tills slutsignalen går.

Om vi ser till tabellen nu så har ni ju tre lag framför er. Vad tror du om era chanser att nå playoff och vad tror du om toppen i övrigt?

– Om vi spelar med samma fokus och koncentration vi gjorde idag resterande viktiga matcher mot lagen över oss i serien så är det fullt möjligt och vi håller hoppet uppe. Matcherna mot topplagen behövs det att alla i laget gör en stark insats då lagen över är väldigt duktiga och spelskickliga.