Ungtupparna tog imponerande skalp efter tung inledning: ”Gick ner oss när serien drog igång”

Många trodde nog att Lund under gårdagskvällen skulle hamna på rätt spår igen, men unga IBK Genarp ville annat nere i Skånegruppen.

Genarp är ett av årets nyanmälda lag, ett ungt lag som fått ett gäng nya spelare. – Ja de flesta är födda 2003 med hjälp av fem stycken 04:or, en 02a och en 01a. Vi har alltid gått för att vinna och gör det även nu. Vi är medvetna om att detta inte är ”vårt år” men ska ändå försöka vinna så mycket som möjligt, säger Ebbe Nordbäck till bloggen.

Genarp som hade inlett med två förluster och ett kryss på sina tre första matcher.  – Med en bra försäsong gick vi ner oss kraftigt när serien drog igång. Denna matchen fick vi tillbaka inställningen som ett lag och jag hoppas att det kommer hålla i sig framöver.

Det var alltså Lund som stod på schemat, ett Lund som var i kraftigt behov av poäng för att inte tappa mark i toppskiktet. – Vi var några manfall och kände där efter att det var extra viktigt att kriga tillsammans som ett lag. För att få upp kämparglöden satte vi igång en hög press från höger som slutade riktigt bra.

Man fick en kanonstart på matchen när man redan efter period 1 hade gått upp till en 0-4 ledning. – Pressen gjorde mycket i första perioden. Vi fick också in ett snabbt mål som vi spann vidare på efteråt.

Flytet fortsatte i period två när man gick upp till hela 1-6 och tvingade Lund till en timeout. Därefter kunde Lund hitta två reduceringar innan periodens slut. – Det stora problemet var att vi backade hem för mycket i deras uppställda anfall och höll inte i bollen på samma sätt.

Vad sa ni inför period tre?

-Det viktiga till period tre var att vi skulle komma upp mer i banan och våga hålla i bollen med enkla passningar.

Man kunde till sist vinna även tredje perioden med 1-2 och därmed fastställa slutresultat till 4-8 och ta med sig positiva besked till framtiden. – Skillnaden på denna matchen och dem andra vi spelat var att vi kämpa för varandra och inte gav oss i någon sekund.