JAS-bloggen
Sammanfattningar

Sammanfattning och tippning Novab JAS cup

Har nu under fredagen, samt ett par timmar under lördagen, befunnit mig i Mariestad, där Novab JAS cup spelas. Har i princip sett samtliga lag i spel, under kortare sekvenser åtminstone, vissa lite mer, vissa lite mindre.

Fredagen inleddes med sen ankomst från ett domarpar, vilket gjorde att matcherna gick lite om vartannat och man hann se mer helt enkelt.

Lillån-Lerum startade fredagens matcher i HJ-klassen, två lag som från start såg relativt nervösa ut där det var en hel del bolltapp och oordnat spel under första 10-12. Ju längre matchen gick, desto tydligare blev matchbilden. 4-1 till Lillån slutade matchen efter kapten Eldholm visat vägen för sitt Lillån. Inför matchen fick jag tips om att hålla koll på Erik Ström. Ström visade upp ett par fina aktioner i vissa byten och blir en spelare att räkna med framöver.

Samtidigt så pågick Kristinehamn-Lockerud där jag sprang lite emellan, men prioriterade just denna matchen. Kristinehamn var bättre än väntat enligt mig och stod upp bra, ett relativt lågt försvarsspel, där man dock emellanåt var uppe och tryckte och gjorde livet surt för Lockerud. Just Lockerud hade under vissa stunder bra sekvenser i anfallsspelet, men hade svårt att komma till de riktigt heta målchanserna. En duktig målvakt i Kristinehamn gjorde inte saken bättre. Lockerud kunde tillslut vinna med 4-2, men sett till matchbild borde man haft något mer med sig. Som sagt, målvakten i Kristinehamn imponerade, trots en mindre blunder på 4-2 målet så räddade han ett par solklara mål för Lockeruds räkning. Även Jesper Pettersson förtjänar beröm.

Vöikers-Warberg följde efter Lillån-Lerum matchen och det var en betydlig temposkillnad. Warberg höll sin ledning matchen igenom, en match som innehöll bra tempo, intensitet och en hel del kamp och fysiska situationer, vissa situationer gick nästan till överdrift ibland. Warberg tuggade på tre kedjor vad jag kunde se, samtidigt som Vöikers matchade hårdare, framförallt på sin förstakedja. Warberg hade bra lycka i sitt högra presspel och av de bitarna jag såg så var Warberg duktiga i spelet med mål, samtidigt som Vöikers brände en del chanser, framförallt i slutskedet. 4-3 slutade matchen! Eric Ceder duktig matchen igenom i Warbergs mål.

Åstorp-Hagunda var fredagens sista match, där Åstorp såg ut att komma bra förberedda, även om inte allt satt direkt så var det bra tempo och att många spelare spelare där spelar Allsvensk innebandy, det syndes. Hagunda stod upp bra, men närmare än 7-3 kom man inte, där det sista målet från Hagunda var matchens delikatess, en riktig backhandknack rakt upp i taket. Utöver just det målet ska även Åstorps solomål nämnas, tror det var Fabian Enroth som stod för det målet om jag fattat rätt.

Lördagen inleddes med att komma in i slutminutrarna på dagens första omgång, där Lockerud i DJ-klassen kunde köra över Warberg med hela 13-5 tror jag det blev tillslut.

Samtidigt så kunde Åstorp avfärda Kristinehamn enkelt med 7-0 där man såg ut att ha roterat lite i lag och positioner, kanske för att inte matcha alltför hårt innan slutspelen.

Vöikers-Lillån fick en härlig avslutning där ställningen var 6-6 en bit in i sista perioden, innan Vöikers kunde avgöra via ett snyggt anfall och avslut av Isac Adolfsson, då cirka tre minuter återstod att spela. Vöikers höll tätt och knep en mycket viktig seger efter förlusten mot Warberg.

Lockerud-Hagunda stod sedan på schemat, där Hagunda startade starkt och fortsatte så igenom hela matchen i princip. 6-3 seger tillslut, efter två mål i slutet av Lockerud. Hagunda såg pigga ut, hade bra kvalité i sitt passningsspel för att lösa press och hittade bra ytor i offensiv zon flertalet gånger om. Oscar Marklund var duktig i målet för Hagunda och framåt så tillhörde Jesper Aspman och Mathias Karlsson två av de piggaste, i ett för dagen starkt Hagunda. Lockerud fortsatt svårt att komma till de riktigt heta avsluten och Hagunda vann även den fysiska kampen över hela banan.

Samtidigt så vann Warberg med 9-3 mot Lerum och satte sig därmed i en bra sist inför gruppens avslutande match. Philip Rune Qvil med tre mål där och Joel Birgersson, ny från Bua IF, stod för två.

Fortsatt under lördagen så kunde Karlstad besegra Warberg med 6-2 i DJ-klassen och sedan även slå Lockerud med 8-4. Fortsatt under kvällen så vann Vöikers mot Lerum med 3-2, Warberg mot Lillån med 7-1, Åstorp mot Lockerud med 7-2 samt HagundaKristinehamn, 10-2. Dessa matcher hade jag tyvärr inte möjlighet att se.

DJ-klassen, som innehåller tre lag, kommer spela en ny runda imorgon där samtliga lag möter varandra, där Warberg lär vara extra taggade. Tror ändå att Lockerud kan knipa matchen mot Karlstad under morgondagen och därmed se till att det blir en målskillnadshistoria.

I HJ-klassen så kommer Lockerud ställas mot Lerum och Lillån mot Kristinehamn i B-slutspelets semifinaler. Jag tror på två relativt jämna semifinaler där Lockerud möter Lillån i B-finalen och Lockerud vinner framför sin hemmapublik.

I A-slutspelet så ställs Åstorp mot Vöikers samt Warberg mot Hagunda. Jag tror att Warberg kommer fortsätta med den härliga tempofyllda innebandyn som blir svår för Hagunda att stå emot, en relativt klar seger med ett par bollars marginal och finalspel för Warberg är min gissning. I den andra matchen tror jag vi kommer få se en riktig klassmatch, två starka lag, där Åstorp får gälla som favorit sett till sitt lag och gruppspel. I en final mellan Åstorp och Warberg som jag tror det blir, så tror jag att det blir en uddamålsvinst för Åstorp som säkerligen kommer matcha sitt lag tuffare om det behövs och då kunna snäppa upp det ett steg till.

Efter den relativt lyckade tippningen i Örebro JAS elit cup så ska det väl mycket till för att jag ska ha rätt igen, men återstår att se!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar