JAS-bloggen
Intervjuer

Frida Swahn inför Novab JAS cup

Nu under lördagen drar även DJ-klassen igång i Novab JAS cup där Lockerud, Karlstad och Warberg gör upp i två omgångar, där alla möter alla. På förhand känns det som Karlstad kan få bära ett litet favortskap, men det är nog tre lag som samtliga är inställda på att knipa relativt många poäng. En av de största talangerna, som kommer återfinnas på i Karlstad under lördagen, är Frida Swahn, född 1999, som även tillhör SSL-truppen. Såhär tror hon om turneringen.

Ett försök till att skapa en DJ-klass i Novab JAS cup har gjorts, tyvärr blev ni bara tre lag efter avhopp i slutändan. Vad tycker du om idén att utveckla cupen även på DJ-sidan?

Jag tycker att det är bra idé att de har startat en DJ grupp, det blir kul att även tjejer får chansen i den cupen och det är bra att det börjar någonstans. Tillslut så tror jag att den kan bli större och fler lag anmäler sig till diverse JAS cuper framöver.

Ni ställs mot Lockerud och Warberg. Är det några lag du har koll på sedan tidigare?

Jag har inte riktigt koll på Wargberg. Vi mötte Lockerud under helgen som var i Kallsta open med SSL laget, men det var äldre spelare med då, har även mött dom med mitt förra lag Gs86 under SM uppe i Hagfors, men har för mig att de har några vassa spelare.

Du ingår även i SSL-truppen där nivån självklart är hög på träningar och matcher. Hur kommer det gynna ditt JAS-spel?

Tror att tempot som jag har blivit van med nu när jag spelar i SSL bara kommer att gynna mig under JAS matcherna, allt går mycket snabbare för mig nu än vad det tex gjorde för ett halvår sen. Tränar även med väldigt bra spelare som Madeleine Ellilä och Linnea Wallgren som jag i nuläget spelar med.

Lockerud är ett lag som ni även kommer ha i JAS-gruppen. Är det en fördel eller negativ att möta dem i träningsmatch såhär innan?

Jag tycker det är både bra och dåligt, vi kan se hur dem spelar som är en fördel för oss samtidigt kan de se hur vi spelar som är en fördel för Lockerud. Men det ska bli kul och se hur vi står om man jämför med andra JAS-lag.

I och med att SSL tar den tid det tar så kan JAS-spelet bli lidande. Hur kommer ni försöka kombinera spel i båda serierna med bästa möjliga upplägg?

Matchplaneringen överlåter jag till tränarna vilka matcher jag ska spela.

Är det någon spelare i ditt lag som du tycker man ska hålla ett extra öga på under helgen och varför?

Jag tycker man ska hålla ögonen på hela laget för det är svårt att peka ut någon sådär, men måste jag peka ut nån så håll koll på Elissy Nsabimana och även så har vi en duktig målvakt Kajsa Edman.

Vi tackar Frida och önskar henne lycka till under helgen!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar