JAS-bloggen
Intervjuer

Hägerström synar motståndarna

Christian Hägerström, huvudtränare för Åstorp/Kvidinge IBS som är ett av lagen som kommer närvara nere i Mariestad under helgen, har tyckt till om helgens motståndare. Läs med nöje, då Christian är en mycket kunnig herre!

Hagunda:

En erkänt duktig ungdomsförening. Fysiskt starkt lag med flertalet storvuxna spelare. I JAS kommer laget bli en oberäknelig smygare bakom stadskollegan Sirius. Jag gillar spetsspelarna Charlie Eklund och Alexander Spinord, båda sticker ut i det starka kollektivet. Det känns bra att stöta på tufft motstånd i säsongens första match.

Kristinehamn:

Trots att jag är väl insatt i juniorinnebandyn så blir Kristinehamn en ny motståndare för mig. Värmlandslag brukar spela med mycket fart och snabba spelvändningar. Seniorlag i division 3 där flertalet spelare är hemmahörande. Hampus Larsson producerar poäng i mängder och kräver extra bevakning. Fullt fokus kommer att krävas och vi ska sträva efter ett kreativt spel med boll.

Lockerud:

Ett spännande lag med tydlig idé. Vill spela det stora och raka spelet men bjuder samtidigt på tekniska inbryt och utmanande diagonalspel. Kompakt försvarsspel med viss styrning för överbelastning. Många bra spelare där Albin Lundell är en lagspelare som förtjänar beröm. En gedigen insats krävs från vår sida och jag är övertygad om att individuella prestationer fäller avgörandet. Ska avancera från sin JAS-grupp och en utav favoriterna i helgens turnering.

Vöikers:

Ny tränare som säkerligen vill sätta sin prägel på laget. Stark trupp på pappret men vägde för lätt föregående år. Redan i Ljungby imponerades jag av Erik Oscarsson, fantastisk med boll. Vöikers spelar ett impulsivt spel där forwards gärna söker raka vägen mot mål. Skottstarka, tekniska och slitstarka. Om Qvarfordt är på humör så slår man alla lag i JAS. Jag möter gärna Smålänningarna under söndagen.

Lillån:

Ett doldislag som brukar smyga bakom ”jättarna”. Fyllt på sin starka 97-kull med smarta nyförvärv från Arboga och flertalet spelare nosade på U19-truppen. Blandar högt och lågt i spelet och lever mycket på initiativ och inställning. Jag räknar med att Lillån spelar semifinal på söndag, trots att gruppen blir ett getingbo.

Warberg:

Jag gillar Warbergs vilja att spela fartfylld och offensiv innebandy. Har tidigare saknat kylan i avgörande lägen men i avsaknad av ålderstigna stjärnor tror jag WIC växer och blir en obehaglig överraskning i ”ny” JAS-grupp. Bra drillade, noga skolade och spelskickliga. Axel Körberg symboliserar Hallänningarna och är en utav mina favoriter. Vi möter gärna Warberg igen, blir alltid bra matcher när vi möts.

Lerum:

Göteborgarna har verkligen ett go i föreningen. Gör en seriös satsning på JAS-laget där Sladký åtar sig en intressant tränarroll. Truppen saknar rutin från seniorspel vilket är betydande när avgörande matcher ska spelas. Får rikta in sig i kampen om tredjeplatsen i Juniorallsvenska gruppen. Jag har ingen detaljkunskap om spelartruppen men seniorlaget i Allsvenskan spelar ett rakt och tydligt spel. Hög energinivå och mycket trafik i offensiv zon. Har influenserna nått juniorertruppen?

Vi tackar Christian för hans analys och hoppas att ni innebandyintresserade tar er till Novab Arena i helgen i Mariestad!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar