JAS-bloggen
Okategoriserade

16 namn att hålla ett extra öga på under JAS elit cup

Redan nu ikväll drar den årliga JAS elit cupen igång i Örebro, en försäsongsturnering för JAS-lagen som nu börjar bli ett stadigt inslag i mångas planering inför stundande säsong. I cupen så kommer 16 lag deltaga där flertalet lag håller riktigt hög klass och hör till den gruppen lag som många tror jag kan ta sig långt kommande säsong. Tränarna och spelarna i årets deltagande lag har fått säga sitt om vem man ska hålla ett extra öga på under helgen.

Jönköpings IK – Francisco Haraldsson, tränare:

Simon Hedin, född 98. Powerforward som i slutet av förra årets JAS kom igång. I år hoppas man att han tar större plats och större ansvar. Kraftfull spelare som spelar med högfart och mycket energi. Han ställer höga krav på sig själv och sin omgivning vilket gör att han och gruppen blir mycket bättre hela tiden.

IK Sirius IBK – Jonas Boväng, tränare:

Oskar Holmström en 99:a back. En träningsvillig spelare som klivit in i Junior Elit av många duktiga 99:or. Bra fart, bra inställning som ska bli spännande att följa under säsongen som kommer. Kommer ta många steg som dom övriga spelare denna säsong hos oss.

KFUM Norrköping  – Jonas Dahl, tränare:

Jag skulle vilja framhålla vår högerforward Adam Magnusson som en spelare att hålla lite extra koll på framöver.

Adam har spelat i vårt lag en säsong nu och tar hela tiden kliv framåt. Han har inte varit den spelaren som fått mest uppmärksamhet i vårt lag tidigare men som mer och mer förtjänar att få det.  Dels för att han under slutet av förra säsongen var mer och mer inblandad i avgörande poäng i tighta finaler och semifinaler i de cuper som vi spelade men också för att Adam är en av de jobbigaste spelarna våra motståndare kan möta i hans ruggigt uppoffrande försvarsspel. Adam är som en igel på bollhållaren och har en unik förmåga att med sin snabbhet och styrka tränga sig in före motståndaren och knycka bollen vilket leder till många målchanser i spelvändningarna som följer. Adam har ett väldigt bra och rappt handledsskott i farten som han skulle kunna använda ännu mer om han blev lite mer egoistisk och utnyttjade sin snabbhet för att utmana och gå förbi i ”en mot en” lägen. Så det är något vi jobbar på och pratar om med denna otroligt lojala och hårt arbetande innebandyspelare. Jag tror också att han har den mentala styrkan att lägga under sig den mängd träning som behövs för att lyckas som innebandyspelare så håll ögonen öppna efter vår nr 15 Adam Magnusson.

Älvsjö AIK – Torbjörn Nurmi, tränare:

Ett namn att hålla reda på och titta lite närmare på är en back född 1999, Willy Zedell (tröjnummer inte klart än). Får han vara skadefri, förra säsongen förstörd av en långdragen ryggskada,  kommer han ta enorma kliv nu när han möter lite tuffare motstånd. Jag vågar sticka ut hackan och säga att han är vår största talang inom ungdomsinnebandyn i Älvsjö AIK just nu, och absolut en av de mest talangfulla 99-backarna i Stockholm. Han är en tystlåten spelare utanför planen, men väl på planen tar han för sig ordentligt och gör nästan alltid helt felfria insatser, både på matcher och träningar. Han är klok och mogen i sitt spel, har bra passningar och ett mycket bra skott som han tyvärr använder för sällan. Den enda svagheten är tyvärr att han är skadebenägen.

IBF Örebro – Emil Lundmark, spelare:

Jacob Embretzen är född 99 och alltid varit en stor talang som inte riktigt fått ut allt förens slutet på förra säsongen & nu i starten av denna som kommer. Han har varit med och tränat och spelat matcher på försäsongen med allsvenska truppen. Enligt mig har han utvecklats oerhört i och med att han fått chansen där & visar det när vi haft samlingar med JAS-truppen. Håll koll på den snabba snipern i Örebro.

IBK Sundsvall Ungdom – Johan Nordell, tränare:

Albin Sjöberg. Albin tog ett enormt steg framåt under fjolåret och blev utsedd till all-star-team-målvakt i USM-slutspelet fjol. En matchvinnare som i sina bästa stunder är svår att skilja från en vägg.

Djurgården IBS – Jack Noaksson, spelare:

Jag tycker folk ska få upp ögonen för Max Dahl i vårt lag! Han har utvecklats mycket som spelare från förra året och förtjänar mer uppmärksamhet. Inte många har koll på namnet men med tanke på hur bra han har blivit tycker jag att fler ska veta vem han är och vad han kan göra.

Katrineholms IBF – Tränarstaben:

Oscar Rohlin nr. 13 i Katrineholms IBF är en spelare att spana in lite extra. Oscar är med sin klubbteknik ett passningsgeni. Hög spel intelligens, stark och duktig en mot en. Är oftast bäst när det gäller.

Stenungssund IBK – Fredrik Rydén, tränare:

I avsaknad av Simon Gunnarsson och med William Regnstrand halvskadad så blir vår stora stjärna Linus Söderblom. Med en outstanding kombination av fart, kroppskontroll och teknik så står Linus alltid ut i matcherna han spelar. Lägg därtill ett lojalt lagarbete och att Linus är en vass målskytt så förstår du att han är en viktig kugge för oss.

Onyx IBS – Lars Malmqvist, tränare:

Angående spelare att hålla koll på så i vårt fall är det Martin Cederin född -97, håller god div.1 klass, gör mycket poäng samtidigt som han jobbar oerhört hårt för laget. Kommer om han fortsätter med samma ödmjukhet att spela högre upp i seriesystemet än div.1 inom kort. Kapten i Onyx JAS lag.

Västers IBS Ungdom – Per-Inge Hellman, tränare:

Vi har Pontus Zarins som kommer ifrån Tillberga Roosters och även han spelar idag med IBF Västerås. Det är en aktiv målvakt som vill vara delaktig i spelet genom att prata och styra mycket av spelet bakifrån. För att vara så ung var han redan förra året Tillbergas första val i kassen och har idag redan två säsonger bakom sig i division 1.

Nykvarns IF – Tony Mannila, tränare:

Linus Palmqvist, född 98 som var poängbäst i vårt USM-lag förra året, men som under försäsongen tagit flera kliv, och ser väldigt stark ut just nu. Han har alltid varit en stark avslutare, men har nu bättrat på både sitt passningsspel och försvarsspel. Han är väldigt rörlig på planen, och kommer att vara en av lagets viktigaste spelare i år.

Bergs IK – Patrick Linder, tränare:

Jag har svårt att sätta fingret på någon av våra spelare, vi jobbar mycket med “laget”.

Jag tycker många av våra grabbar se heta ut och det är svårt att säga vem eller vilka som kommer att ”blomma” ut lite extra.

Grabbarna har kört mycket hårt i sommar, vår fystränare har gjort ett körschema för grabbarna på 50 pass i gym..!

Vi ser mycket stor skillnad i det fysiska spelet, och det känns kanon då det är där vi har varit lite klena.

Vi hoppas kunna bjuda på ett snabbt och rörligt spel i Örebro, vi kommer att köra med två femmor som har sett riktigt bra ut på träningarna. Så jag får säga… hålla koll på alla i BERGS IK  J.

IBF Borlänge – Tränarstaben:

Pontus Eliasson är en kille att ha koll på.

En hårt jobbande center som inte alltid syns i protokollet men gör jobbet i båda riktningar på planen.

Har en säsong i Div. 1 bakom sig och kommer i år kliva fram mera då bl.a. fysiken förbättrats.

Pixbo IBF Wallenstam – Jacob Bandling-Melin, tränare:

Linus Svahn. Utmanar ständigt sin motståndare och skapar målchanser från ingenstans. Turneringens snabbaste spelare?

Järfälla IBK – Silencio Stampa

Skämt åsido, men har ej lyckats få tag på någon i Järfälla tyvärr. Slutsatsen blir därmed att ni borde se Järfälla en extra gång för att observera vem ni tycker är deras framstående spelare!

Sådär! Då vet ni vad ni ska hålla ett extra öga på om ni är på plats, alternativt ser någon av webbsändningarna.

Missa förövrigt inte att besöka Nordic Floorball som även finns på Instagram där man uppdaterar med jämna mellanrum!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar