Försvarsspelet la grunden till segern: ”En utav sakerna vi pratade mycket om på förhand”

Under lördagen så kunde åtta lag i DJ-JAS kvalificera sig för Innebandyfesten där ett lag från Värmland var ett av de åtta.

GS86/Fagerås är laget, ett lag som många inte pratat om och där deras kvalité på gruppen ifrågasatts också. – Vi är en grupp spelskickliga tjejer, som alla har en stor kämparglöd! Vi peppar varandra hela tiden och ger aldrig upp oavsett vad siffrorna på tavlan visar. Den största anledningen till våra stora framsteg den här säsongen är att vi är ett gäng starka individer som kompletterar varandra på ett extremt bra sätt, säger Selma Willén till bloggen.

Laget som man lottades emot var en grupptvåa i form av Pixbo Wallenstam. – Pixbo är ett bra lag som man har hört mycket om. Vi har mött dem några få gånger innan men har inte full koll på deras spel. Det kommer bli en tuff och spännande match men så länge vi fokuserar på oss och spelar vårt spel kommer slutresultatet vara med oss.

Man hamnade i en 2-1 ledning efter den första perioden vilket föll väl ut med matchplanen. – Vi är nöjda med 2-1 efter första perioden! Jag tycker att vi lyckades väldigt bra med vårt försvarspel vilket var en utav sakerna vi pratade mycket om innan matchen. Det var självklart lite nervöst i början men vi kommer bra in i matchen och har all fokus på vårt spel.

Matchen fortsatte i samma spår och efter två spelade perioder så hade man fortsatt bra träff på försvarsspelet vilket ledde till en 3-1 ledning. – Inför sista ska vi fortsätta spela som i föregående perioder och försöka hålla bollen så mycket som möjligt i Pixbos försvarszon. När matchen är slut ska vi alla vara nöjda med gruppens prestation!

Till sist så kunde GS/Fagerås vinna med 5-2 och därmed kvalificera sig för Innebandyfesten. – Jag tycker att siffrorna är rättvisa. Pixbo är absolut inget dåligt lag och det var en jämn match. Dock är det vi som tar fram den där lilla extra kämparglöden som krävs till en vinst.

Klara för Festen, hur motsvarar det målsättningarna ni hade för säsongen?

– En plats till festen även i DJ-17 motsvarar målsättningarna för säsongen väldigt bra. Det var det störta långsiktiga målet vi hade men det krävdes minst en 2:a placering i serien plus vinst i en playoff-match. Vi vinner serien och detsamma med playoff-matchen, nu ska vi bara njuta och ge allt i festen!