JAS-bloggen
Intervjuer

Lindås on tour

Lindås har inför den kommande säsongen flyttat upp flertalet unga spelare till A-truppen som kommer aspirera på spel i Allsvenskan Södra kommande säsong, i kombination med bland annat JAS-spelet. Lindås har under försäsongen matchat mot SSL motstånd i form av Pixbo och Mullsjö där man har inkasserat en vinst, samt en förlust. Under den gångna helgen så var man uppe i Värmlandsskogarna för träningsläger samt matchsspel. Under fredagen mötte man Skoghall, laget som man ställdes mot under fjolåret i Allsvenskan, men som till hösten kommer husera i divison ett Västra Svealand, där man kommer få bära ett favoritskap. Skoghall vann lite överraskande med 8-4 och det var nog ett resultat som förvånade lite grann. Under söndagen så ställdes man mot SSL-nykomlingen Karlstad IBF, Karlstad som blandat och gett under försäsongen med 6-4 förlust mot AIK bland annat. Lindås tog revansch och Karlstad fick se sig besegrade sig med 8-6 efter slutsignalen. Lindås tränare, Joacim Bernvid, som iår har sin broder, Mattias Bernvid som assisterande, har utvärderat sina JAS-spelare efter helgen.

Adam Dahlqvist: Är enligt min mening Sveriges största talang och har nu tagit plats i vår förstakedja tillsammans med poängmaskinerna Dennis Bryngelsson och Daniel Lindell. Han kommer vara en viktig bricka i årets Lindåsspel.

Marcus Magnemyr: Spelade halva matchen mot Skoghall och hela matchen mot Karlstad. Han har en otrolig arbetskapacitet och fin teknik. Det ska bli kul att se ”Magnecyl” utvecklas till en sniper i hög allsvensk klass detta året.

Henning Ambring: Spelade 40 min mot Skoghall och bidrog med mycket fint försvarsspel. Ny i klubben för i år och har haft mycket ny information och intryck att ta in. Får han några månader till tror jag han är redo att känna på en allsvensk debut. Snabb som vinden när han sticker iväg längs kanten.

Jacob Hafrén: Spelade 30 min i helgen och hittade under den tiden flera farliga avslut. Ny i truppen men kommer på sikt kunna ge oss ett bra right-alternativ både som back och forward.

Filip Kalentun: En Henrik Quist kopia. Han har de flesta av de kvaliteter som man söker hos en back. Spelar som ordinarie redan nu på 6 backar och leder vår interna ”matchenslirare”-tävling. Ett spelgeni som bara kommer växa under året.

Rasmus Lundström: Spelat både mot Mullsjö förra veckan och mot Skoghall denna helgen. En tekniker som har lätt att hitta mål. Tempot är annorlunda i allsvenskan och när Rasmus fått tid att anpassa sig till de snabba besluten kommer han kunna vara med och utmana om speltid.

En spelare som inte deltog i Karlstad, men som Bernvid ändå nämner och kommer vara en viktig kugge i JAS bland annat är Joel Ärlig:

Joel har dragits med lite skadebekymmer och sjukdom nu när matcherna drog igång. Men det är ytterligare en back som kan gå långt i sin karriär. Fina handleder i kombination med bra defensiv kommer göra honom väldigt nyttig för Lindås framöver.

Vi tackar Joacim för hans kommentarer och hoppas att de duktiga talanger får fortsatt speltid och utvecklas under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar