Kommentarer från PIBS – Pixbo

Under gårdagen träningsspelade Partille mot Pixbo Wallenstam, två lag som kommer ställas mot varandra i serien framöver i divison ett Västra Götaland. Pixbo har ett otroligt ungt lag, där samtliga spelare förutom två innehade JAS-ålder. Även i Partille mönstrade man ett ungt lag, där i princip halva laget bestod av spelare i JAS-ålder, ett möte som gör det hela mycket intressant sett ur JAS-perspektiv. Johan Främberg, Partille och Oskar Falk, Pixbo, säger såhär om matchen.

Johan Främberg, Partille IBS:

De första tio minuterna känns det som att både vi och Pixbo känner lite på varandra och vaken vi eller dem skapar så värst många bra chanser. Chanserna som uppstår kommer till på kontring eller slarv på fel ställe. Andra halvan av första så blir spelet lite mer haffsigt och junioraktigt. Pixbo kontrar mer eller mindre på alla bollar de får tag på och vi dras ofta med, någonting som Pixbo tjänar på. Första perioden slutar rättvist 2-2 där som sagt inget av lagen får till något vidare skönlir. Efter lite snack i pausen där vi konstaterar att vi har betydligt mer att ge går vi ut och gör en bra mycket vassare andraperiod. Vi spelar enklare och med mer tålamod och rörelse och Pixbo hänger inte riktigt med när tempot höjs upp ett snäpp. Noterbart var också att Pixbo inte spelade sin klassiska 2-2-1:a med kraftig högerstyr utan gick ner i 2-1-2 och vred ibland upp det lite därifrån för att styra lite halvt. Det är inte många i det laget som har spelat 2-1-2 de senaste åren och det krävs nog lite mer träning där om man vill täppa till där bak när serien sätter igång. Vi vinner denna period med komfortabla 4-0 vilket ger ställningen 6-2 efter två perioder. Även i denna period bjöds Pixbo på en del riktigt bra lägen men Lennheimer i målet gör ett par kanonräddningar och vinner målvaktskampen med marginal. I uppställt försvar håller vi tätt. I tredje perioden tvingas Pixbo kliva lite högre i försvaret för att försöka komma ikapp och deras forwards går högre för att försöka vinna boll. Detta i kombination med att vi från egen bakplan inte alltid gjorde det så enkelt för oss själva gjorde att Pixbo ganska ofta lyckades med sin höga press och fick igång det böljande spel som vi inte vill ha. Sista perioden slutade 2-2 vilket gav 8-4 i slutresultat. En förstafemma som levererade, en bra andraperiod, två stabila BP och mål i två av två PP räckte för en go seger.

Oskar Falk, Pixbo Wallenstam IBF:

Det va en helt okej fartfylld match, båda lagen ville väl mest känna på det kändes det som. Vi (Pixbo) försökte komma in i matchtempot och känna på det, testa lite nya grejer som man brukar på träningsmatcher. Men som sagt bra tempo, Partille stod mest för chanserna och vi med bollen till en början! Lite slarv hit och dit från våran sida framförallt, som sedan ledde till 6-2 i Partille favör. I tredje perioden börjar vi komma tillbaka och rättar till siffrorna så gott det går, 8-4 slutar matchen och vi är väl nöjda med bolltempot som vi får till ju längre matchen lider mot sitt slut, så det är något vi tar med oss inför säsongen! Vi fortsätter nöta på så blir det säkert grymt bra till det viktiga drar igång :).

Vi tackar Johan och Oskar för att dom tog sig tid och önskar de båda lycka till framöver!