JAS-bloggen
Intervjuer

Czech Open med Frida Ahlstrand!

Ytterligare en intervju inspirerad av Czech Open. Denna gången med ett av Pixbos största framtidslöften, Frida Ahlstrand, född 1998, som spås en lysande framtid. Såhär säger hon om sin första Czech Open!

Nyss hemkommen från Czech Open med en silverpeng. Besvikelse eller var ett silver godkänt sett till era målsättningar?

Det är aldrig roligt att förlora en final, så visst känns det tungt just nu. Men vi har haft det jätteroligt tillsammans och fått en bra gemenskap som jag vet kommer hjälpa oss under kommande säsong.

Förkrossande resultat i gruppen och även klara segrar i kvart och semifinal. Vad tycker du de internationella lagen höll för kvalité?

Det var stor variation på lagen vi mötte, blandad kvalité. Det var roligt att se att flera lag kunde spela på en hög nivå som jag tycker visar att innebandy blir större i världen.

Finalen blev en svängning historia som avslutades på straffar. Vad tycker du ni saknade för att avgöra på full tid?

Vi var inte på tårna från start och det gjorde att vi inte kom upp i vår nivå som vi kan under första perioden. Sen tog vi inte vara på alla våra chanser vi skapade.

I straffläggningen blev det förlust, där du bland annat fick möjlighet att lägga en straff. Hur tänker man sekunderna innan man ska slå straffen?

Jag blev otroligt glad att jag fick förtroendet av Jonas. Har inga direkta tankar förutom lite nervositet som släpper precis när domaren blåser igång.

Du matchades i förstakedjan, en på pappret otroligt stark kedja. Vad tycker du om den konstellationen som coach Eliasson satt ihop?

Fantastiskt kul att få det förtroendet av Jonas, det betyder mycket. Att få spela med två landslagsstjärnor som har haft en positiv inställning till allt och kommer med tips har varit otroligt skoj och givande.

Sett till dina egna insatser, vad tycker du att du bidragit med och vad har du för för förhoppningar på SSL kommande säsong?

Jag har bidragit med en bra attityd och en positiv inställning till laget, sen har jag alltid försökt att göra mitt bästa i alla lägen. Förväntningar för kommande säsong är att det ska bli ett grym, roligt och lärorik säsong med många utmaningar. Jag ser mycket fram emot det.

Även Josefin Wålinder, född 1998 var med och deltog. Vad tycker du om hennes insatser under turneringen?

Josefin är en stor talang, hon var grym genom hela turneringen. Ger alltid 100% i alla lägen. Jag är väldigt glad att få spela i samma lag som henne.

Till sist, snart drar säsongen igång på allvar. Vad ser du fram emot mest under den kommande säsongen?

Att få göra en ssl-debut känns obeskrivligt och det är något jag länge har drömt om. Att även få tillhöra rävarna i detta fantastiska lag gör så jag ser fram emot hela säsongen. Roligt att få möta topplag runt om i Sverige. Tror att det kommer bli en grym säsong. 🙂

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar