JAS-bloggen
Intervjuer

Thurén sammanfattar Czech Open

Pixbo var ytterligare ett lag som var nere och deltog i Czech Open. Man var representerade i elitklasserna på både herr och damsidan och för herrarna slutade det med ett guld tillslut! En av lagets yngste spelare, Albin Thurén, född 1997, som bland annat noterades för två mål i finalen, säger såhär om turneringen.

Ni hade en match inför Czech Open som slutade med förlust mot Lindås. Hur var känslan inför turneringen?

Vi förlorade mot ett Lindås som var riktigt taggat och gjorde en jättefin match samtidigt som vi var lite trubbiga. Sånt som kan hända på försäsongen. Känslan var bara bra inför Prag, jag var väldigt sugen på att leka med klubban.

I gruppen så ställdes ni mot två schweiziska lag och ett tjeckiskt. Vad skiljer sig mest med att möta internationella kontra svenska lag?

Svenska lag tänker mer i spelet, känns som utländska lag tar större risker i sina beslut. Jag kan tycka att det leder till ett mer fartfyllt spel. Jag har fått en känsla att utländska lag och spelare har en lekfull glädje som inte finns hos alla svenskar. Detta har jag tänkt på flera gånger men inte minst när man är på turneringar som i Prag. Jag har många bilder i huvudet där lag blir krossade men dom ser lika glada ut som när dom sedan står i trixar efter matchen. Typ seriösa och tävlingsinriktade svenskar kontra dribblande och lekande tjecker.

Gruppspelet slutade med sju inspelade poäng, för att sedan tugga på ordentligt i slutspelet och i princip krossa vissa motstånd. Tycker du att ni växlade upp under slutspelet och vad var största skillnaden?

Ja, jag tycker verkligen att vi växte in i turneringen. Eftersom vår nya coach Per vill göra lite förändringar här och där så finns det fortfarande saker som kommer fortsätta att bli bättre. Men framförallt tycker jag försvarsspelet i helhet blev bättre samtidigt som det va många individer som presterade bättre ju längre turneringen gick, där ibland jag.

Du noterades för flertalet mål och matchades i första kedjan i finalen som ett bevis på detta bland annat. Vad tycker du om din egen insats?

Jag skulle ljuga om jag säger att jag är nöjd. Det fanns en del bra byten men även mycket jag vill förbättra. När man spelar för Pixbo Wallenstam och spelar mot lag som Wiler, Dalen, Köniz och Tatran då är det många duktiga spelare på planen. Vilket gör det lätt att se ens egna styrkor och svagheter eftersom spelet går så fort och innehåller så hög kvalité. 7 mål på 8 matcher känns ok men jag har mer att ge överlag.

Du var med redan förra året och kände på SSL-spel. Nu är du med från start och har fått stort förtroende. Vad har du för förhoppningar på SSL-säsongen?

Egentligen så ligger fokuset på att hjälpa mitt lag i JAS så mycket jag bara kan. Sen hur mycket jag spelar i SSL kontra division 1 känns lite som bra eller bra för mig. Jag kan lära mig saker i bägge serierna så jag är inte orolig. Förra året så fick jag som sagt chansen i SSL och gjorde det helt okej men jag spelade inte ut. Man kan säga att förra året låg jag i ettans växel men om/när får jag chansen i år så slänger jag i fyrans växel direkt 😉

Du spelar med ett Zoneblad som har ett par år på nacken. Hur kommer det sig att du lirar med just det bladet?

Ja, jag spelar med Rock-bladet. Eftersom jag spelar i Pixbo Wallenstam så är det Zone som gäller. Zones nya blad är inget som har passat mig som handen i handsken så jag tog fram en Zone-klubba med Rock-bladet som jag vann på speedshooting för 5år sedan och kände att det va rätt schyssta grejer. Sen tog det inte många träningar innan jag och Rock-bladet blev bästisar.

Snart drar JAS-säsongen, där ni kommer mönstra ett starkt lag. Hur mycket JAS-spel blir det för egen del och vad tror du om era chanser?

Det kommer bli väldigt mycket JAS för min del, målet är att vinna guldet. Det är mycket som ska stämma för att gå hela vägen men jag tror vi klarar det och jag kommer göra mitt yttersta för att det blir så!

Vi tackar Albin och önskar honom och hans Pixbo lycka till kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar