JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

Hj grupp A

En grupp som på förhand känns extremt intressant är HJ grupp A. RIG hade ett svagare år förra året och var aldrig nära att försvara sitt guld, något som i slutändan ledde till stora diskussioner då U19-landslaget blev involverat. RIG lär därmed vara revanschsugna, Umeå City gör en satsning på juniorsidan, Gamla Stans IBK fortsätter gå framåt och Dalen är en drivande klubb inom innebandyn. Som sagt, en mycket intressant grupp där Filip Björk från just RIG Umeå IBF ger oss lite mer insyn i gruppen.

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

Lagen som befinner sig i toppen i år tror jag blir Dalen, Umeå City och vi själva.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

Jag tror på en jämn kamp i JAS i år men två lag som jag tror får slåss lite extra är IBK Sundsvall och Örnsköldvik.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Jag måste nog säga att Emil Lilja är gruppens bästa spelare, målvakt i vårat lag och jag känner mig trygg med honom då han alltid håller jämn och bra nivå.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Har inte så bra koll på nya tillskott i gruppen men den största överraskningen tror jag blir Patrik Burman. En grym innebandyspelare som är tillbaka efter en knäskada.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Jag ser fram emot alla matcher, men får jag välja en match så säger jag den match som gäller mest, de är roligast att spela.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Jag tror inte att det blir några större överraskningar i år men skulle det vara något lag så skulle det nog vara Gamla Stan därför dom har några spelare som kan kliva fram när det gäller.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Våran grupp kvalitetsmässigt tror jag är jämn med de andra grupperna. Tror de flesta grupperna håller ungefär samma klass.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Bra fråga, jag hade nog valt Hugo Norman från Umeå City. Gillar hans spelstil och hade varit kul att se hur han skulle ändrat i vårat lag.

Under fjolårssäsongen tog det stopp relativt tidigt mot ett bekant gäng, Huddinge IBS. Om man bortser från det spelmässiga och bara ser till resultat, var det ett misslyckande enligt dig?

Förlusten mot Huddinge förra året tycker jag var lite av ett misslyckande. Jag vill samtidigt inte ta något ifrån dom, eftersom dom gjorde en riktigt bra match. Men tittar jag på hur vi presterade matchen innan mot Sirius så är det ett misslyckande från våran sida enligt mig.

Sett till den kommande säsongen, vad tror du ni Behöver förbättra för att ta er till festen?

Jag tror avsluten blir viktiga för oss i år för att gå längre än vad vi gjorde förra året, jag tycker att vi inte riktigt hängde lägen som skulle ha suttit. Så det tror jag blir en viktig detalj till kommande säsong. Bättre utdelning.

Iår har det införts dubbelmöten, tror du det är till er fördel eller nackdel?

Jag har svårt att se dubbelmöten som en nackdel för oss, jag tror det kan vara nyttigt för oss, vi hinner spela ihop oss mer. Dubbelmöten passar oss nog ganska bra nästa år.

Höstens kull som fyller på, de födda 1999, vad tycker du om den kullen och vad kan de bidra med?

Jag gillar 99orna som kommer upp. Ett gäng härliga individer som jag tror kommer kunna bidra med mycket fart och ett smart spel. Dom är smarta och tekniska, så jag tror dom kommer göra nytta redan första året.

Vi önskar Filip och hans RIG Umeå lycka till under kommande säsong!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar