Stark mittperiod la grunden till seger: ”Hade kunnat vara roligare ur min synvinkel”

Lund var en klart positiv överraskning förra året där man med sitt ganska unga lag, slogs om en plats i playoff med Åstorp och Kalmarsund.

Förra helgen inledde man JAS-spelet med att slå Häljarp med 1-2 i en tight bortafight. – Det var väldigt skönt att gå segrande ur den matchen. Blev en spännande premiär men vi borde fått in lite fler mål från vårt håll. Vi hade många chanser men fick inte riktigt till det men trots det blev det tre poäng som vi är glada över, säger My Morén till bloggen.

I helgens omgång som var lagets andra så ställdes man mot Landskrona som kom från en 1-6 förlust i sin premiär. – Vi sa faktiskt inte jättemycket innan matchen, vi hade spelat en träningsmatch mot deras lag innan och visste lite vad som väntade. Men vi pratade en del om vårt eget spel, att försöka få in det vi tränat på.

Den första perioden blev jämn och mållös relativt länge. 2-1 slutade perioden till hemmalaget, men det var först under de sista fem som målen trillade in. – Det var enligt min synpunkt en ganska tråkig period. Vi kom in i ett väldigt långsamt tempo där det inte hände något på plan. Kändes knappt som man spelade innebandy. I denna perioden tappade vi mycket av vårt egna spel som vi pratade om innan, vilket ledde till dåliga siffror på tavlan också.

I den andra perioden så blev det dock islossning, en period man vann med hela 5-0 efter bland annat ett mål i powerplay. – Efter första perioden var vi alla ganska besvikna, vi kände att vi kan så mycket bättre än det vi spelade. Så i andra perioden fokuserade vi mycket på att göra mål, att våga ta intiativ och utmana mycket mer.  Få mer variation i spelet helt enkelt.

Även den sista spelade man av stabilt och vann med 4-2, vilket fastställde slutresultatet till 11-3 till sist. – Själva matchen hade nog kunnat vara roligare ur min synvinkel, som sagt var det ganska dåligt tempo och blev inte så mycket match av det hela. Matchen i helhet slutade som vi ville, med vinst, så jag är ganska nöjd ändå.

Efter fjolårets starka säsong så ses Lund som en av gruppens absoluta favoriter detta året. – Vi satsar helt klart på att hamna bland de bästa i gruppen. Målet är såklart att komma till festen så det är något vi kommer sträva efter hela säsongen.