JAS-bloggen
Gruppgenomgångar

DJ grupp D

Ett av förra årets succélag på DJ-sidan var Pixbo, som lyckades ta sig till dubbla finaler, både i Dj18 och i USM-16. En av spelarna som var högst delaktig var Josefin Wålinder, som då återfanns i båda åldersklasserna och nu till hösten kommer spela JAS med sitt Pixbo, där hon kommer vara en av de ledande figurerna. Såhär säger hon om deras grupp.

Vilka lag tror du kommer finnas i toppen?

Jag har rätt dålig koll på lagen faktist, men jag tror att Lindome, Pixbo och Varberg/Lindås kommer ligga i toppen.

Vilka lag tror du kommer finnas i botten?

De lag som kommer ligga i botten tror jag är Backadalen och Zenith/Surte.

Vem är gruppens bästa spelare och varför?

Frida Ahlstrand skulle jag säga är gruppens bästa spelare! Hon är en riktigt snabb och målfarlig spelare. Frida har ett grymt skott och sätter i princip alltid mål. Sedan är hon alltid taggad och göra hela tiden sitt bästa vilket resulterar i att hon är en spelare i topp. Frida är en spelare och person alla vill ha i sitt lag.

Vilken spelare tror du blir gruppens överraskning?

Jag tror Victoria Frisell född 99 i Pixbo kan bli gruppens överraskning! Hon var med oss i u16 förra året och tyckte hon gjorde det riktigt bra.

Vilken match ser du fram mest mot och varför?

Jag ser mest fram emot matchen mot Lindås Waves eftersom det är mitt gamla klubblag. Det är alltid kul att möta sina kompisar men jag kommer samtidigt vara väldigt nervös eftersom det är en match jag gärna vill vinna.

Vilket lag i gruppen tror du kan överraska mest och varför?

Jag tror att Lindås kan överraska. De är ett mycket bra lag då de alltid tänder till och snäppar upp sig en nivå, framförallt under cuper. De har även fått en ny ledare som tydligen är väldigt duktig. Så jag tror att Lindås är ett lag man inte ska underskatta.

Vad tror du er grupp håller för kvalité jämfört med de övriga grupperna?

Jag tror att toppen i vår grupp håller en bra kvalité om man jämför med de andra grupper. Vi är en ganska utspridd grupp där botten är lag som jag aldrig mött eller knappt vetat finnas på tjejsidan. Medan toppen är med Lindome som var en match ifrån innebandyfesten detta året. Även Warberg som är en storklubb med en hel del bra spelare. De andra grupper har jag inte kollat igenom. Men Värmlands gruppen håller en hög standard. Värmlands lagen brukar alltid vara svåra att möta tycker jag, lika så håller Stockholm en hög standard med många lag jag inte mött innan. Jag tror toppen i alla grupper håller en ganska lika nivå.

Om du skulle få välja att se en av era motståndare i ditt lag, vem och varför skulle det bli?

Då hade jag utan tvekan valt Lindomes målvakt Linnea Wall. Hon är jätteduktig i målet och är alltid ett problem för oss när vi möter Lindome. Vi har redan en grym målvakt i vårt JAS-lag, Emilia Axelsson som är född 1999. Hon har räddat oss flera gånger och är en stor talang. Men jag tror att två grymma målvakter är jättebra att ha om man vill gå långt i JAS.

Ni hade en lyckad fjolårssäong som resulterade i dubbla silvermedaljer, därmed rankas ni högt i år och ses som en av huvudfavoriterna till årets upplaga. Hur kommer ni hantera den pressen på bästa sätt?

Hantera pressen för oss tror jag inte kommer vara något stort problem förhoppningsvis, det är bara att försöka köra på som vanligt och försöka stänga av pressen! Jag tror alla kommer vara nervösa och känna en del press innan matcher men när man väl samlas i laget innan matcher brukar de släppa och man känner en trygghet.

Som uttalade favoriter så kommer säkerligen många lag anpassa deras gameplan mot just er och säkerligen lira en mer defensiv inriktad innebandy. Hur passar det er som lag och era kvalitér?

Ja så kan det nog bli om vi är uttalade favoriter. Men redan i u16 förra året kändes det som att en del lag redan då ställde upp mer defensivt mot oss och då funkade allt utan problem. Vi har många bollskickliga spelare så jag tror ett defensivt motstånd inte kommer vara ett större problem. Men klart det kommer bli trångt i anfallszon och det är alltid jobbigt då man måste snurra runt där uppe innan man får hål på motståndarna. Men jag tror det viktiga är att vi bara håller oss till vår gameplan. 😉

Om du skulle få önska en drömfinal, hur skulle den se ut och mot vilka?

Det hade vart mot Hagfors. Vi förlorade mot dom i innebandyfesten sist så det hade vart dröm att få piska dit dom detta året istället.

Vi tackar Josefine för svaren och önskar henne och hennes Pixbo lycka till under den kommande säsongen, ett lag som kommer aspirera på medaljerna.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar