JAS-bloggen
Inför match

Matchguide RIG – KAIS Mora

RIG tar emot KAIS Mora under lördagen i playoff 2. Här får ni lite bättre koll inför matchen!

Dag: Lördag, 24/3

Matchstart: 12.30

Hall: Umeå Energi Arena

Inträde: – 

Domare: – 

Kommentar från bloggen: RIG kliver in i matchen som storfavorit. Man har verkligen lyckats med sina senaste kullar och fått in spelare som är på helt rätt nivå för att prestera det som krävs. Det känns inte som man blir ”mätta” utan även om man presterat bra i Allsvenskan så finns det även samma motivation här. Wilma Johansson är en av alla hyperintressanta spelare att kika in, men förmodligen den som sticker ut mest. Även om KAIS har ett lag i division 1 som gått bra så går de inte jämföra på samma sätt här. Man har ett par spelare som fått debutera i SSL, där KAIS har varit starka och kunnat kosta på sig att testa lite nya namn. Framförallt är det 00:erna i klubben som presterat  bra och kommer behöva göra det här också.

RIG:

Bäste poängplockare i gruppen: Julia Zachrisson, 26 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Julia Zachrisson, 20 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Elin Vedin, 10 minuter

KAIS Mora:

Bäste poängplockare i gruppen: Ellen Gunnarsson, 45 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Ellen Gunnarsson, 32 mål

Mest utvisade spelare i gruppen: Saga Grudin, 4 minuter

Håll ögonen på: Wilma Johansson – Rightad forward som spelat i U19-landslaget som ett år yngre och även där presterat direkt. Har skott, spelsinne, teknik och finess. Vass!

Håll ögonen på: Ellen Gunnarsson – Svårt att blunda för hennes framfart och betydelse. Tagit stora kliv, utvecklat sin poängskörd enormt och välförtjänt testa på spel i SSL. Ska man utmana RIG så krävs det leverans här.

Tränarkommentar, Peter Svensson Hörnsten: 

Efter att ha vunnit först Scandic Cup och sedan seriespelet utan poängförlust samt lyckas slå ut starka Örnsköldsvik i Förkval via 8-2 och 6-6 är vi nu framme vid en avgörande Playoff-match. Åter igen ställs vi mot KAIS Mora, en klubb vi mött många gånger i den här typen av matcher. Historiskt sett brukar de här matcherna bli både välspelade och tuffa – jag utgår från att så blir fallet nu också. Glädjande nog har vi för första gången på säsongen alla spelare tillgängliga, dvs två målvakter och femton utespelare. Ida Sjölander gör säsongens första hela tävlingsmatch efter sin ryggoperation och Cornelia Palmér är tillbaka efter en kortare frånvaro pga blindtarmsproblem.

Jag inser att vi blir favoriter i matchen och tror vi kommer ha ett rätt kraftigt övertag i bollinnehav. I det här JAS-laget vimlar det av spelare med matchvinnare-karaktär men om sanningen ska fram söker vi väl fortfarande efter de mest lämpade formationerna. Visst har vi vunnit ”allt” med laget men den här typen av match blir alltid en utmaning av gruppens mentalitet. Vi kommer väl förberedda och lämnar inget åt slumpen. Vi gillar att vinna innebandymatcher – och jag vågar påstå att spelarna är sugna på att spela sig till Innebandyfesten. Mora är svåra, men om de ska slå oss kommer de få göra sig förtjänta av segern och då kommer vi inte kunna gjort mera.

Jag tror nyckeln till matchen blir målvaktsduellen samt vårt anfall mot deras försvar. Den som är starkast där tror jag tar sig till Uppsala.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar