JAS-bloggen
Inför match

Matchguide Täby – Granlo/Timrå

Täby vs Granlo/Timrå är först ut. Nedan finner ni en införrapport där ni får lite av varje inför matchen!

Dag: Torsdag, 15/3

Hall: Tibblehallen CC (plats för ca 900)

Matchstart: 20.15

Inträde: Gratis

Domare: Tobias Berger & David Berger

Kommentar från bloggen: En vardagsmatch där Granlo/Timrå har ett par mil i benen från bussresan när man kliver in här. Två lag som har potential att göra mycket mål och spela sevärda matcher. En match med öppna spjäll, kontring på kontring och härlig juniorfrenesi hade ju varit publikens dröm, men kanske en tränares mardröm. Återstår att se vart vi landar! Oavsett vad är det offensiven som de båda lagen kan stoltsera med och vi får hoppas att man verkligen vågar använda sina styrkor. Ett obesegrat Täby ska ha tryck på sig, men kan Granlos förstafemma vara såpass tongivande som behövs? Vi finner många spelare med Allsvensk rutin, där klubbens A-lag faktiskt mötte varandra i den norra Allsvenskan under den gångna helgen och där båda nästa år kommer spela division 1. 

Täby:

Bäste poängplockare i gruppen: Linus Kollberg, 77 poäng 

Bäste målskytt i gruppen: William Almlöf, 41 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Markus Mikalesson, 10 minuter

Granlo/Timrå:

Bäste poängplockare i gruppen: Måns Höglin, 56 poäng

Bäste målskytt i gruppen: Måns Höglin, 28 mål

Mest utvisade spelaren i gruppen: Måns Höglin & Simon Sparby, 26 minuter

Håll ögonen på: William Almlöf – Grabben som var en frisk fläkt när Stockholm tog guld i SDF-SM förra året. Rightad forward som ångar fram på kanten. Skjuter, passar, dribblar och vänder. Vass!

Håll ögonen på: Måns Höglin – Oundvikligt att inte nämna denna spelaren. Gjort succé i Allsvenskan och borde nog fått chansen i U19-landslaget. Falun såg hans framfart och testade honom på dubbellicens. Har i princip allt och kan bli riktigt, riktigt bra.

Tränarkommentar, Victor Edberg:

Vi har genomfört gruppspelet över förväntan. Placeringsmässigt uppfyllde vi den målsättning som vi satte inför säsongen, men målproduktionen och segersiffrorna har varit över förväntan (även om vi satte ett mål om att göra 200 mål kring jul). Många tyckare och ”experter” har haft en del att säga om vår grupp, men det är ingenting som vi lägger någon vikt vid utan är väldigt nöjda med det vi presterat och att vi kvalificerat oss för Play Off.

 Jag har svårt att se varför ”dåliga” lag skulle anmäla sig till den norrländska JAS-serien – med resor, kostnader och allt vad det innebär.Att Timrå/Granlo då kommer 3:a, dessutom med god marginal, tyder på att de är ett väldigt bra lag. Men mer än deras tabellplacering och de har haft flertalet spelare som spelat med Granlo i Allsvenskan, där Måns Höglin sticker ut, vet jag inte.Vi är trygga i det vi gör och den innebandy som vi vill stå för och kliver in i Play Off med ett väldigt stort självförtroende. Vi vet vad vi är kapabla till och alla i laget ser fram emot att ta sig an den uppgift som står för dörren och bjuda publiken på en underhållande tillställning.

Tränarkommentar, Per Sjögren:

Vi åker och möter Täby som är ruskigt stora favoriter mot timrå/granlo. Allt är en bonus för oss nu då detta lag satts ihop i sista stund. Tror Täby kommer föra matchen och vi ska vara tajta bakåt och kontra.Samtidigt tror ja gatt dom har lite dålig koll på oss och är nog segervissa vilket kan vara till fördel för oss.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar