JAS-bloggen
Intervjuer

Slutspelsplats i egna händer: ”Får inte underskatta”

I årets DJ-JAS har Sirius två lag anmälda, FBC och IBK. FBC är laget som består av en del spelare utifrån som kommit via NIU och liknande och som varit starka under säsongens gång.

FBC har själv gett sig ett bra läge då man har allt i egna händer och under gårdagen spelades den nästa sista matchen hemma mot Björklinge. – Alla visste att det va en sjukt viktig match att vinna för våran del. Björklinge är ett svårt lag att möta, dom springer enormt mycket och är duktiga på den spelstilen dom har. Men vi visste även att om vi bara spelar vårat spel och försöker lira boll så skulle vinsten bli vår, säger Johanna Lind till bloggen.

Få lag i gruppen gör att spelschema blir relativt glest och det är drygt tre veckor sedan man spelade sist i gruppen. – Vi har inte tränat så jättemycket på speciella saker, vi har haft många borta och skadade men vi har försökt spela ganska mycket tvåmål på träningarna för att ha det i oss till dessa två viktiga matcher.

Första perioden blev mållös, men i den andra stod man för en betydlig uppryckning och vann den med 3-0. – Första perioden var vi väldigt stressade och kom in i deras spel och tappade ganska mycket boll på mitten, men till andra så tycker jag att vi började lira bollen med mer tålamod och satt avsluten mer och mer.

3-0 kan dock vara farligt bekväma siffror och Björklinge kunde tidigt i den tredje perioden reducera två gånger om. – I mina ögon tror jag att vi slappnar av och tror att vinsten redan är vår och börjar slarva i både försvar och anfall så dom utnyttjar våra misstag och gör det sjukt bra att hämta upp de och hänger två snabba kassar.

Man kunde dock reda ut det till sist och vinna med 6-2. – Jag tycker att vi började ganska dåligt men att vi blir bättre ju längre matchen går, vi skärper till oss och vet att vi kan så sjukt mycket bättre.

I och med vinsten så leder man fortsatt gruppen och i sista matchen möter man Strömsbro där man avgöra allt själv. – Jag tror absolut att vi har chans att vinna mot Strömsbro om vi bara spelar vårat spel och inte underskattar. Alla måste vilja vinna det är det som är grunden , alla måste jobba som ett lag.

Om FBC gör sitt jobb och vinner så kommer ett lag av antingen KAIS eller Falun ta platsen som grupptvåa. – Jag tror att KAIS kommer ge oss sällskap eftersom att dom har sjukt bra målskillnad efter vinsten över Storvreta.

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar